Connect with us

Ekonomija

MILATOVIĆ NAJAVIO: Centar regionalne privrede preseliće u Podgoricu

Published

on

Sredinom juna će Kancelarija Regionalne privredne komore iz Trsta prebaciti sjedište u Podgoricu, i time će u potpunosti biti kompletan proces i u smislu intenziviranja saradnje između privrednika u region, saopštio je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, tokom sastanka sa predsjednikom Privredne Komore Srbije Markom Čadežom.

Kako je saopšteno iz resora Jakova Milatovića, na sastanku je istaknut značaj povezivanja ekonomija ove dvije države, kao i posvećenost Vlade Crne Gore jačanju regionalne saradnje i integracija na Zapadnom Balkanu, i najavljeni konkretni koraci dalje saradnje.

“Puno tema je koje su vrlo važne za ubrzanje i unaprjeđenje ekonomske saradnje između Crne Gore i Srbije. Crna Gra sa svojom ekonomijom je poprilično naslonjena na ekonomiju Srbije i na ekonomije svih ostalih zemalja iz regiona. Nas raduje ekonomski razvoj Srbije iz razloga što se i ekonomski razvoj ove zemlje jednim dijelom osjeća i u Crnoj Gori, i suprotno”, kazao je Milatović.

Privredna komora Srbije pružiće punu podršku vladama Srbije i Crne Gore u otvaranju prvog zajedničkog graničnog prelaza Gostun- Dobrakovo, što je važno za privrednike, kompanije ali i predstojeću turističku sezonu, istakao je predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Ministar Milatović se zahvalio na mogućnosti vakcinacije privrednika u regionu i dodao da krajem ove nedelje kreće masovna vakcinacija u Crnoj Gori koja će omogućiti dobru turističku sezonu i pozvao građane Srbije i regiona da posete Crnu Goru.

„Crna Gora otvorena je bez ikakvih uslova za sve turiste iz Srbije i regiona i očekujemo vas tokom ljetnje sezone“, poručio je crnogorski ministar.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije