Connect with us

Ekonomija

MKI: Poslanici da se što prije izjasne o budžetu

Published

on

Ministarstvo kapitalnih investicija saopštilo je da žale zbog činjenice da budžet za ovu godinu još nije usvojen u crnogorskom parlamentu.

To, kako su istakli, sigurno ne pomaže rješavanju problema nagomilanih u proteklih 30 godina sa kojima se ministarstvo i Vlada svakodnevno suočavaju.

Režim privremenog finansiranja, kako su istakli, donosi mnogo problema za građane i privredu, a velikim dijelom i za kapitalne projekte iz oblasti energetike, rudarstva, saobraćajne infrastrukture itd, a koji predstavljaju zalog budućnosti crnogorske ekonomije.

Mnogi od njih, naveli su iz MKI, čekaju na realizaciju, što uzrokuje zabrinutost i kod građana i kod naših inostranih partnera i što stvara ambijent nesigurnosti i neizvjesnosti, koji nije povoljan za investitore i ekonomski sistem u cjelini.

“Apelujemo na poslanike da se u najskorije vrijeme izjasne o Prijedlogu budžeta kako bi omogućili servisiranje obaveza, podržali projekte od kapitalnog značaja za zemlju i da bi kao država i sistem konačno počeli da funkcionišemo na način koji priliči uređenim društvima”, istakli su iz resora Mladena Bojanića.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije