Connect with us

Ekonomija

MUGOŠA: Oslabio standard značajnog broja građana

Published

on

Poslanik Socijaldemokrata Boris Mugoša je, osvrćući se na parametre trenutne ekonomske situacije u odnosu na kraj prošle godine, ukazao na par uporednih podataka, saopšteno je iz Socijaldemokrata Crne Gore.

Kako su kazali, on je istakao da je u odnosu na kraj prošle godine, broj nezaposlenih porastao za 6 i po hiljada, odnosno da rast broja nezaposlenih iznosi 13,6%.

-Takođe, stopa nezaposlenisti iznosi 23,3% i veća je za oko 3 procentna poena u odnosu na kraj prošle godine. Kada su u pitanju cijene, poslanik Socijaldemokrata je naveo da su tokom ove godine cijene namirnica značajno porasle, u određenim slučajevima i do 70%. Cijene goriva su porasle 22-25%. Naime, bezolovni je poskupio 28 centi po litru a dizel 22 centa- navodi se u saopštenju SD.

Dodaju i da Mugoša ukazuje i da je u odnosu na kraj prošle godine broj blokiranih firmi i preduzetnika veći za 191 a iznos blokiranog duga za 68 miliona eura.

-Sa druge strane, prosječna neto zarada u Crnoj Gori je ostala gotovo na istom nivou. “Summa summarum – Pad standarda većine građana-, zaključuje Mugoša.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije