Connect with us

Ekonomija

NEMA ODGOVORA: Istekao rok za ispunjenje zahtjeva radnika Plantaža

Published

on

Rok za ispunjenje zahtjeva radnika Plantaža, iznijetih na štrajku upozorenja, istekao je, a štrajkački odbor niko nije kontaktirao iz odbora direktora, Ministarstva poljoprivrede, niti rukovodstva kompanije.

Dan prenosi da je to saopšteno iz štrajkačkog odbora koji predstavlja oko 270 radnika koji traže smjenu izvršnog direktora Miroslava Vukovića.

“O našim daljim koracima odredićemo se na vanrednoj sjednici skupštine sindikata koja će biti održana tokom naredne sedmice”, naveli su iz štrajkačkog odbora.

Radnici su štrajk upozorenja održali prošle sedmice.

Štrajkački odbor se pita zašto su Plantaže jedina državna kompanija u kojoj je došlo do smjene članova odbora direktora, a nije došlo do promjene izvršnog rukovodstva koje je delegirano od bivše direktorice Verice Maraš.

Odbor direktora Plantaža promijenjen je 16. aprila.

“Zbog svega navedenog očekujemo od predstavnika tri vladajuće koalicije, kao i od ministra poljoprivrede Aleksandra Stijovića, da nam javno saopšte da li rukov odstvo Plantaža sa Miroslavom Vukovićem na čelu ima njihovu podršku ili ne”, zaključili su iz štrajkačkog odbora.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije