Connect with us

Ekonomija

NEZADOVOLJNI IZBOROM NOVOG MENADŽMENTA EPCG: Umišljeni diletanti, od PzP će dobiti adekvatan odgovor

Published

on

Bošnjak

Pokret za promjene će znati da odgovori na ovakvo ponašanje premijera Zdravka Krivokapića i sigurno će dobiti adekvatan odgovor. Ovakvo mijenjanje odluka u samo par dana nije radila ni DPS vlada, saopštila je potpredsjednica Skupštine Crne Gore i Pokreta za promjene Branka Bošnjak, reagujući na izmjene članova novog Odbora direktora EPCG.

Na predlog premijera promijenjena je odluka Ministarstva kapitalnih investicija o imenovanju članova Odorda direktora Elektroprivrede kako bi iz novog saziva bio izbačen kandidat PzP-a Veljko Vasiljević i još tri člana.

“Diletanti koji su se samoproglasili ekspertima koji niti znaju niti umiju da se ponašaju državnički, a previše su se umislili i olako se igraju sa najznačajnijim državnim resursima dobiće od nas i odgovor koji zaslužuju. Dakle očigledno je, sad već po ko zna koji put da Krivokapić ne drži riječ i ne poštuje ni svoj princip niti javni interes”, smatra Bošnjak.

Prema njenim riječima Krivokapić se poigrava sa uglednim i ostvarenim ljudima koji imaju sve reference i istaknuti su stručnjaci u svojim oblastima, da bi kreirao svoj interesni lobi ili radio u interesu nekog lobija koji će kontrolisati najznačajniji crnogorski resurs.

“Čak ide toliko daleko da dojučerašnje istaknute članove DPS stavlja u Bord EPCG kao najznačajnijeg privrednog subjekta Crne Gore. Takođe, stav Vlade je bio da ne mogu penzioneri biti u bordovima, pa su odbili neke vrhunske stručnjake i profesore UCG, ali kada je u pitanju Krivokapićev interes onda i taj stav više ne važi. On se sa tolikom lakoćom poigrava sa ljudima da je to nedopustivo, da ne kažem neku grublju riječ”, navela je ona.

Jutros je, kako Bošnjak tvrdi, Krivokapić doveo u zabludu mnoge ministre i putem telefonske sjednice Vlade odigrao ovu kvarnu igru pred samu Skupštinu akcionara i izbacio ugledne i stručne ljude iz Borda, poput doktoranda Veljka Vasiljevića da bi ih zamijenio nekima kojiće biti njegovi poslušnici.

“Znam pouzdano da su neki ministri, svjesni čemu ovo vodi se pobunili, a i sve ovo je urađeno bez saglasnosti resornog ministra koji je izrevoltiran ovim činom”, naglasila je ona.

Bošnjak je od ministra kapitalnih investicija Mladena Bojanića tražila biografije novih članova Odbora direktora EPCG, ali joj je rekao da ih nema.

Danas je Skupština akcionara EPCG imenovala novi Odbor direktora u kome su diplomirani elektro inženjer Milutin Đukanović, kao i Nenad MarkovićAleksandar DožićMilun BožovićJovan Radošević, Mirjana Čizmović i Rajko Radusinović.

Ovaj sastav Odbora EPCG je drugačiji u odnosu na imena koja je predložio ministar za kapitalne investicije Mladen Bojanić na prošloj sjednici Vlade. Podsjećamo, da je tada Vlada usvojila odluku da u Odboru direktora budu Đukanović, Dožić i Radusinović, Martin Ćalasan, Veljko Vasiljević, Marko Živković i Saša Miličić.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije