Connect with us

Ekonomija

NOVI ZAKON: Crna Gora bez bankarskog ombudusmana

Published

on

Bankarskom ombudsmanu Halilu Kalaču istekao je mandat krajem prošle godine i njegove poslove, prema zakonu, preuzela je Centralna banka (CBCG). To je zvanično odgovoreno “Vijestima” iz vrhovne monetarne institucije.

Redakciji “Vijesti” obratilo više građana koji su kazali da nijesu mogli da podnesu žalbe kod bankarskog ombudsmana jer im je rečeno da je on penzionisan.

Bankarski ombudsman je zaštitnik finansijskih prava klijenata banaka, MFI i kreditnih unija u Crnoj Gori kome klijenti podnose prigovore ako su nezadovoljni postupanjem ovih finansijskih institucija.

Zakon dao mogućnost
CBCG je poslove bankarskog ombudsmana preuzela prema Zakonu o kreditnim institucijama koji je stupio na snagu početkom ove godine, dok je njegova primjena odložena na zahtjev banaka godinu, odnosno do 1. januara naredne godine.

“Saglasno odrebama člana 219 stav 1 Zakona o kreditnim institucijama zaštitu klijenta kreditne institucije koji nije zadovoljan aktom, radnjom ili nepostupanjem kreditne institucije vrši CBCG, a ne više bankarski ombudsman. Prelaznim odredbama istog zakona određeno je kada će se izvršiti prenošenje zaštite klijenata sa bankarskog ombudsmana na CBCG. Tako je odredbama 389 Zakona o kreditnim institucijama propisano da će se odredbe člana 219 tog zakona primjenjivati od dana isteka mandata osobe koja, na dan stupanja na snagu tog zakona, obavlja funkciju bankarskog ombudsmana po zakonu o bankama. Pošto je Zakon o kreditnim institucijama stupio na snagu 3. januara 2020. godine, a imajući u vidu da je osobi koja je obavljala funkciju bankarskog ombudsmana na dan stupanja na snagu ovog zakona mandat istekao 28. decembra 2020. godine, to je, saglasno članu 389 zaštita klijenata prenijeta sa bankarskog ombudsmana na CBCG tog istog dana – 28. decembra 2020. godine”, objašnjeno je iz CBCG.

Razmatramo prigovore
Iz CBCG je rečeno da sa pažnjom razmatraju osnovanost svih dostavljenih prigovora klijenata banaka i pružalaca finansijskih usluga, informišući ih o njihovim pravima propisanim pozitivnim zakonskim propisima i postupku zaštite istih.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije