Connect with us

Ekonomija

NOVO MASLO “BROKERA” SA REDDITA: Cijena srebra vrtoglavo raste

Published

on

Cijene srebra trenutno su na najvišem nivou za prethodnih pet mjeseci, nakon poziva upućenog ljudima preko društvenih mreža da kupuju ovaj metal i da izbalansiraju haos stvoren oko akcija kompanije GameStop.

Akcije nekoliko malih australijskih rudnika skočile su za oko 15 odsto  jer su mali trgovci počeli masovno da ih kupuju.

Sajtovi koji prodaju novčiće kažu da ovakvu potražnju nijesu nikada imali, pa čak dolazi i do velikih kašnjenja isporuka kupljenog srebra.

Cijene srebra skočile su za 7 odsto, što je najviša vrijednost još od avgusta. Do ovoga je doveo još jedan slučaj kada su mali trgovci odlučili da kupuju akcije kompanija koje veliki Volstrit zaobilazi i protiv kojih se kladi na tržištu, što na kraju može da dovede do velikih gubitaka kod najvećih investitora.

Neki korisnici Reddita komentarisali su da je srebro tržište sa kojim se ozbiljno manipuliše i odlučili da urade nešto tim povodom, piše BBC.

Ipak, neki članovi foruma smatrali su da ovaj potez ne treba da se povuče, jer od njega mogu da imaju koristi upravo fondovi protiv kojih se bore, jer su htjeli da spuste cijenu akcija kompanije GameStop.

Za razliku od GameStop-a, koji je bio kompanija koja gubi novac zbog situacije sa pandemijom, cijena srebra je ipak rasla tokom posljednje godine.

“Zanimljivo je što se ekipa sa Reddita okrenula mnogo većem ulovu od onog prethodnog”, smatraju analitičari.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije