Connect with us

Ekonomija

PUT do Albanije biće završen do kraja marta

Published

on

Radovi na rekonstrukciji regionalnog puta R-27 Dinoša- Cijevna Zatrijebačka, dužine oko 17,3 kilometara, biće završeni do kraja marta ove godine, kazali su Dnevnim novinama iz Uprave za saobraćaj.

Posljednji rok na završetku radova bio je novembar prošle godine, ali je produžen iz više razloga.

Iz Uprave za saobraćaj objašnjavaju da je ugovoreni rok produžen zbog obustave radova na pojedinim dionicama od strane vlasnika zemljišta koje se ekspropriše, kašnjenja u realizaciji aktivnosti na izmještanju instalacija NN mreže od strane nadležne institucije, potrebe za izvođenjem nepredviđenih radova na izmještanju javne rasvjete i izmještanju i rekonstrukciji instalacija vodovoda u dužini od oko 3,5 kilometra, za koje se Opština Tuzi proglasila nenadležnom.

Takođe, na radove su uticali i pandemija COVID-19, prvenstveno na nabavku i transport građevinskog i instalacionog materijala, kao i na mogućnost i obim angažovanja radne snage i mehanizacije, u cilju poštovanja mjera i preporuka za zaštitu od pandemije.

Osim toga, i vremenski uslovi su znatno uticali na radove u prethodnom periodu, koje su karakterisali duži periodi sa znatnom količinom padavina.

Do sada je izvedeno 16,5 kilometara donjeg nosećeg sloja asfalta, a radove na ovoj dionici izvodi podgorička kompanija Tehnoput.

“U toku su radovi na iskopima stijenske mase na zasjeku visine oko 60 metara, na potezu dužine oko 250 metara, ugradnji zaštitnih mreža na kosinama izvedenih usjeka i zasjeka, ugradnji tamponskog sloja na dijelu trase dužine oko 500 metara za potrebe ugradnje betonskih rigola i donjeg nosećeg sloja asfalta, kao i radovi na uređenju bankina i bermi”, kazali su Dnevnim novinama iz Uprave za saobraćaj.

U narednom periodu će se, kako kažu, izvoditi radovi na prethodno navedenim pozicijama, kao i radovi na ugradnji habajućeg sloja asfalta, odbojne ograde, finalnog uređenja gradilišta, kao i radovi na izradi saobraćajne signalizacije.

Projekat izgradnje puta Dinoša Cijevna Zatrijebač je planiran kapitalnim budžetom za 2019. godinu, a Vlada je opredijelila oko devet miliona eura.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije