Connect with us

Ekonomija

RADNIČKA PARTIJA TVRDI: Pejović vrši pritisak na radnike

Published

on

Vlasnik kompanije Uniprom Veselin Pejović, je nakon što je juče na sjednici za praćenje i kontrolu privatizacije zaprijetio da će otpustiti radnike jer su zahtijevali da se njihovi uslovi za rad poboljšaju, jutros je izvršio pritisak na zaposlene da potpišu dokument “po kojem su uslovi za rad u KAP-u više nego idealni, u suprotnom će dobiti otkaz, navodi se u saopštenju Radničke partije čiji je predsjednik Maksim Vučinić.

“Mi dolje potpisani radnici KAP-a u stečaju ovim putem iskazujemo podršku vlasniku Uniproma i potvrđujemo da su nam u KAP-u u stečaju obezbijeđeni uslovi za normalan i dostojanstven rad i to u značajno većoj mjeri nego što to stečaj podrazumijeva. Istovremeno se ograđujemo od izjava bivših radnika koje su iznijeli na zasijedanju skupštine za kontrolu i praženje privatizacije dana 4. 03.2021.godine, takođe izjavljujemo da oni nijesu naši legitimni predstavnici koji su trebali nas radnike da predstavljaju pred tim parlamentarnim tijelom. Molimo vlasnika Unipoma da zajedno sa nama nastavi sa proizvodnjom aluminijuma. Posebno apelujemo na sve društvene sindikate da svojim činjenjem ne ugrožavaju našu egzistenciju” navodi se u ovom dokumentu.

Iz Radničke partije poručuju radnicima da i pored pritisaka kojima su izloženi, ostanu dosljedni svojim principima, kao i da će se oni do kraja boriti za njihova prava.

Navode da je i jučerašnji sastanak organizovan kako bi saslušali obije strane, i našli najbolje rješenje za radnike, a na kraju dobili prijetnje činovnika doskorašnje vlasti koji je svojim, kako kažu, kaubojskim ponašanjem pokazao da u 21. vijeku nije naučio osnovni princip komunikacije – dijalog.

“Svi smo vidjeli kako se ponaša vlasnik KAP-a Veselin Pejović pred kamerama, a tek onda možemo da zamislimo kako se ponaša sa radnicima. Krajnje je neljudski da su radnici KAP-a punih osam godina od kada je Pejović na čelu ove kompanije lišeni prava na godišnjih odmor, da im je zabranjeno sindikalno djelovanje, kao i da im beneficirani radni staž nije plaćen”, navodi se u saopštenju dostavljenom Vijestima.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije