Connect with us

Ekonomija

RAKOČEVIĆ: Bojim se da ćemo na jesen sanirati posljedice korone zbog masovnog turizma

Published

on

Da li će biti prihoda od turizma isključivo zavisi od strukture gostiju, poručio je danas u Skupštini poslanik DPS-a Nikola Rakočević. On je kazao da se boji da ćemo na jesen imati sanacije posljedica korone zbog masovnog turizma, umjesto da smo, kako je rekao, imali manje masovan, a elitni turizam kakav je Crna Gora strateški planirala posljednih deset godina.

 

“Struktura turista u ukupnom turističkom prometu je bolja kada imamo više letova i turista u avio prevozu, a samim tim imamo bolju stukturu i bolji kvalitet gostiju, i imamo više prihoda u turizmu. Svi očekujemo i svi se nadamo, vjerujte, onim brojkama koje najavljujete. A da li će biti, isključivo će zavisiti od strukture, a struktura će zavisiti od pripreme sezone”, rekao je Rakočević.

Kako je kazao, postoji jedna sentenca – Neuspjeh u pripremi je priprema za neuspjeh.

“Dakle, da li smo dobro pripremili sezonu, da  li smo otvorili dovoljno linija, osnažili nacionalnu avio kompaniju”, pita Rakočević.

Sve to utiče i determiniše stukturu gostiju, kako je rekao, a struktura gostiju znači veće ili manje prihode.

“Vi ste odlučili da ugrožavajući zdravlje ostvarite prihod od turizma. Ja se nadam da ćete ostvariti prihod, a bojim se da nećete. Ono što nas čeka na jesen bojim se da će biti sanacije posljedica korone zbog masovnog turizma, umjesto da smo imali manje masovan, a elitni turizam kakav smo strateški planirali posljednih deset godina”, rekao je Rakočević.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije