Connect with us

Ekonomija

RASPAD SISTEMA: Čelnici Montenegro Airlinesa podnijeli ostavke

Published

on

Vršilac dužnosti izvršnog direktora Montenegro erlajnza (MA) Nikola Vukelić, tehnički direktor Ivan Petrović i direktorica pravne služe Biljana Medojević podnijeli su juče ostavke – saopštili du danas predstavnici radnika MA, na protestnom okupljanju ispred poslovne zgrade kompanije. Oni tvrde da je menadžment podnio ostavke pod pristiskom radnika.

– Trenutno je stuacija takva da smo mi kao grupa zaposlenih uvidjeli da naši rukovodioci, u prvom redu v.d, izvršni direktor, tehnički direktor i direktorica pravnog sektora nijesu branili naša prava. Mi smo tražili od njih ostavke i oni su te ostavke podonijeli i trenutno čekamo novu upravljačku strukturu – kazao je predstavnik radnika Valeri Đekić.

Valeri Đekić (Autorka: Iva Mandić/Pobjeda)

On je podsjetio da radnici MA već pet mjeseci ne primaju plate.

– U međuvremenu kršena su i ljudska prava, pravo na dostojanstvo, pravo na informisanost i pravo na zdravstvenu zaštitu u doba korone – rekao je Đekić.

On očekuje da nadležne institucije poslušaju glas radnika MA, kako bi neposrednim dogovorom ostvarili svoja prava.

– Uputili smo u ponedjeljak zvanične dopise Ministarstvu kapitalnih investicija i i Ministarstvu finansija i socijalnog staranja. Mi još uvijek očekujemo njihov odgovor. Nadamo se pozitivno odgovoru, u suprotniom mi ćemo i dalje djelovati institucionalno – poručio je Đekić.

Nakon proterstnog skupa okupljeni radnici su stavili katanac na vrata upravne zgrade MA, poručujući da će otključati vrata kompanije kad Vlada izabere novo rukovodstvo MA.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije