Connect with us

Ekonomija

SASTANAK U MINISTARSTVU ODLOŽEN: Milošević i Vojinović u panici zbog malverzacija sa šestosjedom?

Published

on

Sastanak u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, na kojem je trebalo da bude riječi o malverzacijama sa šestosjedom skladištenim u ”Ski resortu Kolašin 1450”, trebalo je da bude održan u ponedjeljak, ali je naprasno odložen.

Kako saznajemo, do odlaganja je došlo nakon što je portal Aktuelno nekoliko sati prije nego je sastanak trebao da se održi, objavio tekst u kome su iznesene okolnosti malverzacija koje prate ovaj slučaj, u koje su umiješani predsjednica Odbora direktora Skijališta Crne Gore Zorica Vojinović i direktor Đuro Milošević.

Osim Vojinović i Miloševića sastanaku koji je bio zakazan za ponedjeljak u 10 sati, trebalo je da prisustvuju i osatali članovi Odbora direktora.

Natovaren dio šestosjeda: Nestručno i nepropisno odvoženje ski lifta samo po sebi predstavlja krivično djelo uništavanja skupe opreme. Osim toga predstavlja opasnost sa potencijalno ozbiljnim posljedicama po učesnike u saobraćaju

S obzirom da se očekivalo da resorni ministar Goran Đurović zauzme stav po ovom pitanju, sasvim je jasno zašto sastanak u Ministarstvu nije održan.

”Očigledno je da su Vojinović i Milošević željeli da predstave svoju stranu priče i da sakrivajući ključne činjenice vezane za ovaj slučaj, izdejstvuju ubrzano sprovođenje njihovog plana da šestosjed na prevaru premjeste iz Kolašina u skladiša u Mojkovcu i Bijelom Polju. Tako bi iz čistih politički motiva šestosjed bio ostavljen da trune godinama u magacinima, umjesto da bude instaliran i korišćen u Kolašinu, gdje bi imao veliki doprinos razvijanju ski infrastrukture”, rekli su naši izvori dobro upućeni u ovu problematiku.

Kako su kazali, ”Milošević i Vojinović su sad u panici jer im ovaj plan nije prošao”.

”Uz to Milošević je u dopisu koji je dostavio ‘Ski resortu Kolašin 1450’ u ponedjeljak priznao da je na prevaru i tajno, tri dana odvozio djelove šestosjeda. Takođe je kršio obaveze iz ugovora koji je potpisao”, rekli su naši izvori.

Stoga je razumljivo što su Milošević i Vojinović, koja mu je u ime Odbora direktora pružala bezrezervnu podršku, u panici.

Kako smo već pisali, rukovodstvo Skijališta Crne Gore predvođeno predsjednicom Odbora direktora Zoricom Vojinović i direktorom Đurom Miloševićem donijelo je odluku da, bez saglasnosti resornog Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma na čijem je čelu Goran Đurović, šestosjed koji je skladišten u ski-centru Kolašin 1450, presele iz Kolašina u dva magacina – jedan u Mojkovcu, a drugi u Bijelom Polju.

Konstantna sabotaža razvoja ski-turizma u Kolašinu od strane nestručnih političkih uhljeba

Iako je šestosjed i ove sezone mogao da se instalira i bude funkcionalan u Kolašinu, Vojinović i Milošević žele po svaku cijenu da ga premjeste u skladišta u Mojkovcu i Bijelom Polju i pored toga što ni za sledeće dvije zimske sezone u mojkovačko-bjelopoljskom skijalištu ne bi mogao da bude u funkciji.

Kako saznaje portal Aktuelno, dva lifta koja su postavljena u Mojkovcu i Bijelom Polju, ne samo što nikad nijesu pušteni u pogon, već su pokradeni i devastirani, o čemu ćemo naknadno pisati.

Ovim je samo dodatno potvrđeno naše ranije pisanje, da je u pitanju politička odluka Miloševića i Odbora direktora Skijališta i Zorice Vojinović, koji ”žele da se dodvore URA-i i njihovom šefu u Mojkovcu Ivanu Ašaninu koji je u toj opštini zadužen za investicije”. Jer upravo od Ašaninove podrške zavisi da li će Vojinović sačuvati mjesto u Odboru direktora, na koje je došla u vrijeme vlade Zdravka Krivokapića.

U međuvremenu, izvršni direktor Skijališta Crne Gore Đuro Milošević poslao je obavještenje ”Ski resortu Kolašin 1450” u kojem traži preuzimanje ”pokretnih stvar” – šestosjeda koji je besplatno skladišten skoro  godinu u magacinu ovog ski-centra.

Kako smo juče pisali, Milošević je u ovom dopisu samo potvrdio pisanje portala Aktuelno da je na prevaru, ne poštujući potpisani ugovor o skladištenju, želio da odveze šestosjed! Osim što je potvrdio da je učestvovao u prevari, Milošević je priznao da iza leđa Kolašinaca, želi da odveze šestosjed da ”trune” u skladištima u Mojkovcu i Bijelom Polju, iako je mogao biti postavljen i ove godine  u kolašinskom dijelu Bjelasice koji gravitira prema beranskom i andrijevačkom dijelu planine.

Opširnije o kontroverzama oko šestosjeda možete čitati na OVOM LINKU.

U.P.A.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije