Connect with us

Ekonomija

SPAJIĆ: Orijentisani smo na povratak mozgova iz inostranstva, ove sedmice tender za konsultanta za ToMontenegro

Published

on

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić najavio je da će ove sedmice biti raspisan međunarodni tender za konsultanta nove avio kompanije “ToMontenegro”.

On je saopštio da “predani rad tima Vlade, koji je angažovan na pokretanju nove nacionalne avio-kompanije pokazuje rezultate”.

“Imajući u vidu napredak koji smo danonoćnim radom ostvarili kada je ToMontenegro u pitanju, ove nedjelje prelazimo u drugu fazu stavljanja nove nacionalne avio-kompanije u pogon, pa će biti raspisan međunarodni tender za konsultanta”, rekao je Spajić.

Spajić se osvrnuo na, kako je rekao, netačne navode u pojedinim medijima u vezi sa izborom konsultanta.

“S obzirom na novonastalu situaciju u našoj zemlji, neminovno je da smo kontaktirani od strane ne malog broja konsultanata kada je riječ o gorućim temama. Zastupljenost informacija i vijesti o osnivanju nove nacionalne avio-kompanije je, na nivou svijetskih medija, izazvala veliku pažnju, te je prirodan slijed i interesovanje relevantnih osoba i institucija za dato pitanje. Istaći ću još jednom – transparentnost i domaćinsko poslovanje dva su osnovna principa u radu ove Vlade i oni će i u ovom slučaju biti primijenjeni”, kazao je on.

Iz Vlade je još jednom potvrđeno da još nije angažovan konsultant po gore pomenutom pitanju.

Naglašeno je da će se svi procesi angažovanja voditi transparentno i profesionalno.

“Takođe, za razliku od prethodne Vlade, vodićemo računa da cijena angažovanja bude minimalna za odnos date usluge i kvaliteta koji dobijamo. Kao što znate ova Vlada je, i na svom primjeru, u okviru naših ministarstava, pokazala da je orjentisana na povratak mozgova iz inostranstva u našu zemlju. Kvalitetom i kvantitetom stručnjaka koji se javljaju iz dana u dan se ponosimo, kao i njihovim doprinosom u ovim istorijskim promjenama za naše društvo”,

 

1 Comment

1 Komentar

  1. Mićko

    20.01.2021. at 07:59

    Neuvaženi Ministre,
    Građani se pitaju kad vaš mozak stiže?
    Platićemo poštarinu, nije problem.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije