Connect with us

Ekonomija

SPAJIĆ: U trezoru 600 miliona eura

Published

on

U državnom trezoru se na kraju septembra nalazi oko 600 miliona eura, saopštio je ministar finansija i socijalnog staranja, Milojko Spajić

On je na konferenciji za novinare kazao da su na dan imenovanja u trezoru zatekli oko 120 miliona eura, dok su na dan prije dospijevanja sredstava iz obveznice imali oko 50 ili 60 miliona eura.

“Državni dug koji smo zatekli na nivou od 103 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP) projektovan je da se smanji na nivo od 78 odsto”, rekao je Spajić.

On je dodao da je deficit koji su zatekli od 11 odsto BDP-a smanjili na nivo od tri odsto.

Spajić je podsjetio da je Crna Gora u zadnjih 13 godina u svakoj godini zabilježila deficit budžeta, u prosjeku pet odsto svake od tih godina.

1 Comment

1 Komentar

  1. Walter

    28.09.2021. at 13:02

    Milojko,Milojko….Spajiću,sprdaš li se ti ovo sa nama časti ti ? Na kraju sezone logično je da ima 600 miliona.2019 godine smo u ovo vrijeme imali 900 miliona. Oni prije su nas za 30 god zadužili ako ne računamo auto put oko 2.5 milijardi.Milojko ti nas za godinu zaduži 1 milijardu.Oni prošli od 2006 te svaki dan su po nešto otvarali,osamostalili nas,izgradili,od podgoričke mahale napravili metropolu,uveli u NATO i doveli na hiljade stranih investitora.Milojko ,Milojko a Vi za godinu samo zatvarate,crkve za Crnogorce,Vladu za manjine,nijedne strane investicije,nijednog otvaranja ,samo zatvaranja.E Milojko : Više volim da od mene sitog kradu nego da gladan vama i crnoriscima -vjerujem na riječ.milojko :riječ se ne jede,riječ ne grije,riječ valja taman onoliko koliko valja onaj koji je izgovara. Tvoji ‘experti’ ,tvoj premijer drže riječ kao sito vodu….

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije