Connect with us

Ekonomija

TC BAZAR: Poskupilo voće i povrće

Published

on

Na zelenoj pijaci u TC Bazar poskupilo je voće i povrće, piše Dan.

Pomorandža se mogla pazariti od euro do 1,70, mandarina od 1,70 do 2,50, limun od euro i po do dva i po, kivi i nar su po dva i po, dok je grejpfrut crveni prodavan euro i po, a žuti 1,30 eura.

Za kilogram jabuka potrebno je izdvojiti od 1,30 do 1,70, banane su od 1,30 do 1,50, kruška je od dva do 3,20, dunja dva, ananas 2,10, pipun 3,60, jagode i mango su po šest, dok je za avokado potrebno bilo izdvojiti osam eura.

Krastavac se mogao kupiti od euro i po do dva i po, paradajz od dva do dva i po, tikvica dva, a patlidžan je bio skuplji 50 centi.

Karfiol je cijenjen od tri do tri i po, brokola je od tri i po do četiri, šilja crvena i zelena su po četiri, dok je kilogram paprike babura od tri do četiri.

Za kilogram spanaća, raštana i zelene salate potrebno je izdvojiti od dva do dva i po eura, blitva je euro i po, kupus 0,70, mladi luk je od dva i po do tri i po, dok su se kelj i pori luk mogli kupiti po dva eura.

Crni luk košta od euro do euro i po, krompir od 0,60 do 0,80, bijeli luk od pet do sedam, šargarepa od euro do dva, cvekla od 1,30 do euro euro i po, dok je kilogram korijenja celera tri i po eura.

Orah se mogao kupiti od deset do 12 eura, badem je deset, dok je za kilogram lješnika bilo potrebno izdvojiti dva do tri eura više.

Za jaja po komadu bilo je potrebno izdvojiti od 12 do 15 centi. Bijela su cijenjena 20 centi, a školjka od 3,60 do šest eura.

Mladi sir juče je prodavan za četiri i po, a stari pet eura. Kilogram lisnatog kolašinskog sira koštao je osam eura, koliko je neophodno izdvojiti i za koziji. Kajmak je i ove nedjelje koštao deset eura.

Za kilogram pastrmke potrebno je izdvojiti pet eura, losos pastrmka je sedam i po, brancin i orada od devet do 12, oslić od četiri do 12, lignje od deset do 12, raža od osam do 12, dok se jegulja prodaje od 10 do 14 eura.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije