Connect with us

Tema

LIČNI INTERESI IZNAD RAZVOJNOG PROJEKTA Vojinović svojim zakulisnim radnjama direktno sabotira uspješno povezivanje skijališta

Published

on

Spajanje dva skijališta, 1450 i 1600 u Kolašinu, preko žičare K7, koje treba da bude ozvaničeno u ponedjeljak je jedan od najvećih razvojnih projekata, ne samo za Kolašin i sjever, već i za cujelu Crnu Goru i njene turističke potencijale.

S obzirom da je ovaj projekat od izuzetnog zanačaja za razvoj zimskog turizma, logičan poslovni, ali i zdravorazumski potez bi  trebalo da bude da se radi na koheziji i saradnji među svima iz dva ski centra da bi projekat zaživio.

Ali kako to često biva u Crnoj Gori, nakon besprizornih medijskih spinova i pokušaja reketiranja o kojima smo pisali, sabotaža ovog izuzetno bitnog projekta došla je i iznutra.

Vojinović sabotira prodaju zajedničkih ski-pasova

Još ranije je dogovoreno da cijena ski pasa za zajedničku žičaru bude 25 eura, a Upravni odbor Skijališta Crne Gore dao je saglasnost da se od ponedjeljka ujutru prodaje zajednički ski pas i da skijališta  dijele prihode 40/60 odsto u korist državnog ski centra Kolašin 1600. Međutim, član Odbora direktora Skijališta CG Zorica Vojinović je očigledno imala druge planove.

Kolašin 1450

”Iako to nije bio dio nikakvog dogovora Vojinović je iza leđa svih, uključujući i direktora Skijališta Crne Gore Đura Miloševića, izdejstvovala da Odbor direktora donese odluku da se na skijalištu Kolašin 1600 prodaje ski-pas samo za to skijalište i to po cijeni od 15 eura. Taj ski pass će gosti moći da kupuju i skijaju samo na njihova dva šestosjeda. To je direktno sabotiranje projekta povezivanja dva skijališta. Nakon toga je kao odgovor na jednostrane odluke, Kolašin 1450 je spustilo cijenu na svom skijalištu sa 15 na 10 eura. Sada bi korektan potez Skijališta CG bio da i oni urade isto i spuste cijenu na 10 eura”, rekli su naši izvori dobro upućeni u prilike na skijalištima.

Iako je puno pravo svakog poslovnog subjekta da određuje cijene i način na koji će nuditi svoje usluge, odluka Skijališta iza koje stoji Vojinović je direktni napad i sabotaža rezvojnog projekta provezivanja dva skijališta.

”Nadali smo se da je realizacija razvojnog projekata spajanja dva skijališta u Kolašinu  iznad jeftinog politikantstva i ličnih interesa, ali ovakva odluka Vojinović govori drugačije. Posljedica ovakvog cjenovnika gdje se zasebno prodaju ski-pasovi, direktno će ugroziti rad žičare K7 i uticati na broj korisnika. Skijaši i posjetioci će se fokusirati na odabir između  ski pasova cijene od 10 eura i 15 eura, a mnogo manji broj će se odlučiti za kupovinu ski pasa od 25 eura. Zaista tragična odluka iza koje stoji Vojinović”, rekli su naši izvori.

Kako navode, olakšavajuća okolnost je što je ovakav sistem predviđen samo za ovu godinu.

”Dogodine ćemo imati i drugu opremu koja će svaki dan mjeriti kako se dijeli ski pass”, rekli su naši izvori.

Prpremala lažne informacije za medijske reketaše

Portal Aktuelno već je pisao o interesnim grupama koje čine sve da bi zbog ličnih interesa sabotirali razvojne projekta koji obuhvataju kolašinska skijališta.

Neizostavan dio tih poduhvata su medijska reketiranja koja se obavljaju preko režimskog tabloida Vijesti. Treba se prisjetiti  krajnje tendencioznog teksta pod naslovom ”Državi 70, Bećiroviću 30 odsto” u kojem se navodi da bi ”državni Ski-centar Kolašin 1600 i privatni Kolašin 1450, u vlasništvu Zorana Ćoća Bećirovića, trebalo da dijele kolač od prodaje jedinstvene ski-karte u odnosi 70:30”.

Suština teksta režimskog tabloida poznatog po reketiranju i ucjenama, je bila da pozivajući se na nezvanični izvor objavi lažne podatke o podjeli prihoda, i na krajnje tendencionzan način aludira da privatni ski centar Kolašin 1450 dobijajući 30 odsto od prodaje ski-karte, maltene potkrada državu!?

Portal Aktuelno nakon toga objavio je istinite informacije o raspodjeli prihoda od zajedničkog ski-pasa, i objasnio šta se krije iza opasnog spina Vijesti, o čemu možete čitati na OVOM LINKU.

Tada smo takođe objavili da se u ovom slučaju radi o očiglednom pokušaju vršenja pritiska iza kojih stoje određene interesne grupe bliske pojedincima iz Odbora direktora Skijališta Crne Gore.

Prelijepe staze na Bjelasici, samo da nema sabotaže zbog privatnih interesa…

Nakon što smo iz više kredibilnih izvora dobili potvrdu, ustanovili smo da je upravo Zorica Vojinović davala lažne informacije medijskim reketašima da bi ”progurala” svoje favorite za buduće biznis poduhvate na Bjelasici!

”Od sljedeće godine raspodjela prihoda od ski-pasova će se vršiti na osnovu parametara koji su egzaktni i svjetski priznati. Vojinović je željela da preko medijskih pritisaka stvori lošu atmosferu i pokaže kako je rukovodstvo Skijališta Crne Gore nesposobno, da bi ona mogli da dovede svoje ljude i slobodno vrši malverzacije”, rekli su naši izvori.

Kočnica razvojnih projekata

Na osnovu svega što je navedeno jasno je da u Crnoj Gori u državnim strukturama i dalje postoje pojedinci koji kriju svoju nesposobnost i sebičluk i koriste položaj da bi stekli ličnu materijalnu korsit.

To što će tim djelovanjem jedan od najprosperitetnijih ski destinacija u regionu i Evropi biti dovedena u situaciju da bude svedena na nivo zapuštenog Žabljaka, za Vojinović i slične manje je bitno.

Ovo je problem kojim će buduća vlada morati da se pozabavi, jer upravo su kadrovi koji se vode ličnim interesima i koriste reketiranje, glavna kočnica ne samo povezivanju skijališta na Bjelasici, već i svakom ozbiljnijem razvojnom projektu u državi.

Aktuelno

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije