Connect with us

Ekonomija

TESTNI LET: “Embraeru” iz flote To Montenegro vraćena plovidbenost i data dozvola za let

Published

on

Testni let jednog aviona sa oznakom Montenegro završen je juče. Time je alfa avionu iz flote To Montenegra vraćena plovidbenost i data dozvola za let, saznaje Pobjeda.

Očekuje se da će sjutra avionu biti vraćena i licenca za tehničku ispravnost. To znači da će ovaj ,,embraer“ od ove sedmice biti na raspolaganju državi i moći da, na primjer, dovozi vakcine, što smo do sada skupo plaćali.

Avion, međutim, još nije dobio AOC, odnosno licencu za komercijalne letove, jer sada slijede provjere da li je kompanija To Montenegro spremna za prevoz putnika. Ta provjera obuhvata licence ne samo letačkog, već ukupnog osoblja kompanije.

To Montenegro je osnovan zadnjeg dana 2020, nakon što je Ministarstvo kapitalnih investicija 24. decembra saopštilo da više ne može da pomaže Montenegro erlajnz. Toj je kompaniji, po nalogu Ministarstva finansija, tadašnja poreska uprava sa računa 25. decembra skinula posljednjih 3,2 miliona eura, pa su bili prisiljeni prizemljiti flotu 26. decembra. Vlada je 16. februara odobrila da To Montenegro kupi dva ,,embraera“ Montenegro erlajnza za 22 miliona dolara.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije