Connect with us

Društvo

TODOROVIĆ O PLATI I BONUSIMA: To je posao koji zahtijeva znanje, a imao sam i visok nivo svojih troškova

Published

on

Za tri dana,avio-kompanije To Montenegro, realizovlao je 16 letova, a prevezeno je oko hiljadu putnika, kazao je za Prvu izvršni direktor kompanije Predrag Todorović.

“Što je zaista sjajan rezultat s obzirom na to da smo imali kratak period prodaje karata i ove brojke su zaista ohrabrujuće pred nastavak sezone”, kazao je Todorović.

Objašnjava i zašto još nije otvorena linija za Zagreb.

“Procenat turista iz Srbije je 20 odsto, a iz Hrvatske oko 1 odsto, tako da naravno da ćemo prvo postaviti avione tamo gdje je veća tražnja”, kaže on.

“Rješenje za logo možda na oko nije nabolje, dok ne pogledate dublje”

Komentarišući novi/stari logo kompanije, kaže kako su htjeli da zadrže stari logo, koji je, kako kaže, jako vrijedan i bitan.

” Kad prođete selekciju dođete do rješenja koje možda na oko izgleda da nije najbolji, a ako pogledate dublje, vidjećete da je ovaj logo najbolji. Boje onog loga mogu da se iskoriste jako dobro, a čuvajući identitet onog što je već postojalo, došli smo do rješenja da je taj logo pravi i da će imati odličan potencijal. Što se tiče tužbi, ne znam koliko je to u interesu bilo kome. Ako ga vratimo, završiće u nekoj fijoci i neće se više koristiti”, kazao je on.

“Imao sam visok nivo svojih troškova, koji nisu mogli nestati preko noći”

Odgovarajući na pitanje kako opravdava visoke bonuse i otpremnine, Todorović kaže:

“Prvo, to je pozicija koja nosi ogromnu dozu odgovornosti, potrebna su znanja i vještine, jedna od najodgovornijih funkcija što se tiče državnih kompanija. Drugo, što se tiče mene, ja sam u sve ušao potpuno npelanirano, iz nekog sistema gdje sam bio 10-11 godina i gdje sam imao visok nivo svojih troškova, koji nisu mogli da nestanu preko noći. A treća stvar – država procjenjuje ima li jedan ovakav angažman ima smisla ili ne. Ja bih volio da mi napravimo, prije svega, ambijent koji će privući naše mlade ljude koji su širom svijeta. Oni koji dolaze u CG ne dolaze da se obogate”, kazao je Todorović.

Zašto nema crnogorskih proizvoda u avionima.

“Voda koja se služi na našim letovima je iz Srbije. Zašto? Imamo situaciju da letimo do Srbije i te proizvode možemo da nabavimo u Crnoj Gori ili Srbiji i mi smo poslali upite i jednima i drugima. Prizvod koji smo dobili u Crnoj Gori je bio tri ili četiri puta skuplji. Šta biste vi uradili? Koristim priliku da pozovem naše kompanije da usklade svoje proizvode našim potrebama jer vam garantujem da uvijek ćemo radije uzimati domaće proizvode”, poručio je izvršni direktor kompanije To Montenegro.

Todorović je najavio i čarter letove ka Cirihu krajem juna.

 

1 Comment

1 Komentar

  1. Milan

    13.06.2021. at 11:24

    Hahaha…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije