Connect with us

Ekonomija

TOKOM LJETA: Ka Tivtu će letjeti više od 20 aviokompanija

Published

on

Preko 20 aviokompanija najavilo je linije za Tivat u ljetnjoj sezoni, kazala je za TVCG PR Aerodroma Crne Gore Marina Miketić Nikolić.

Ona je saopštila da je od 1. januara kroz crnogorske aerodrome prošlo skoro 28 hiljada putnika što je višestruko manje nego prošle godine u istom periodu.

Dok je Montenegro Erlajns letio, imali smo oko petnaest avio linija, sada ih je, kaže Miketić Nikolić, dvostruko manje.

„I da nema problema sa MA, situacija u cijelom svijetu je takva zbog pandemije. Kada pogledamo aerodrome u regionu i ne stojimo toliko loše“, kazala je PR Aerodroma CG u Jutarnjem programu TVCG.

Navodi da Aerodromi pokušavaju uspostave linije koje su postojale kada je letio Montenegro airlines.

„Recimo, imamo najave za Tivat, za ljetnju turističku sezonu, tu je preko 20 aviokompanija, sedam ih je iz Rusije, pet iz Ukrajine, zatim iz Bjelorusije, neke druge kompanije koje će nas povezivati sa zapadnoevropskim zemljama. Međutim, moramo biti svjesni da može dolaziti do otkazivanja letova, da do posljednjeg dana neko ne može znati da li će moći da se ukrca na let“, kazala je Miketić Nikolić.

S druge strane smetnja za turističku sezonu će biti i epidemiološka situacija.

„Problem će biti i kada se putnici budu vraćali kada budu morali u karantin, jer je situacija kod nas takođe loša“, upozorila je ona.

Od 1. januara do 7. februara kroz aerodrome CG prošlo je skoro 28.000 putnika, a prošle godine u istom periodu bilo je skoro 119.000 putnika.

„Prošlogodišnji januar je bio najbolji ikada, a sada smo najvjerovatnije u najgorem periodu“, kazala je Miketić Nikolić.

Podsjetila je da danas imamo prvi let iz Dortmunda ka Podgorici. To je prva uspostavljena linija Wizz Aira koji je od nedavno najavio dvije linije između Podgorice i Memingena, kao i liniju Dortmund – Podgorica.

Većina kompanija ne dozvoljava platnene maske

Miketić Nikolić preporučuje svim putnicima da se prije odlaska na aerodrom informišu o uslovima letjenja kod avio kompanija.

Većina aviokompanija koje trenutno povezuju Crnu Goru sa zemljama Evrope zahtijeva od putnika nošenje maski višeg stepena zaštite bez ventilacionih otvora, odnosno hirurške maske tip FFP2, N95 ili KN95 maska bez ventila.

Portal RTCG

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije