Connect with us

Turizam

ABAZOVIĆ: Sezona da se odradi do kraja

Published

on

Iako je delta soj registrovan u Crnoj Gori, vicepremijer Dritan Abazovic smatra da sezona treba da se odradi do kraja, na način koji je započet, uz povećane inspekcijske kontrole. Ostvariće se projektovanih 750 miliona priohoda tokom ljetnje sezone, poručuje ministar Jakov Milatović. Potpredsjednik Vlade i ministar ekonomskog razvoja boravili su danas u radnoj posjeti Ulcinju

Sezona je premašila sva očekivanja, a Crna Gora kao destinacija bilježi najbolju posjećenost u ovom dijelu Evrope. To je sumiranje ovogodišnje turističke posjete našoj zemlji vicepremijera Dritana Abazovića.

“Odgovorno tvrdim da, od kad se vrši metrika u Crnoj Gori, špic sezone nikad za nikad nije bio bolji. Mislim da je glavna teza, da u Mediteranu, mi smo postigli najbolji mogući rezultat od svih država”, kazao je Abazović.

Po podacima Uprave policije oko 740 hiljada stranaca ušlo je u Crnu Goru u julu što je na nivou 2019. godine, istakao je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, dok je, kako je kazao, za prvih 15 dana avgusta ušlo 380 hiljada stranaca, a to je za pet odsto više od 2019.

“Ove godine smo u budžetu projektovali da ćemo od turizma da zaradimo 750 miliona eura, i mi ćemo to da ostvarimo. I to će da nam da temelj za kapitalni budžet. Ovo nam je bila potreba, nasušna potreba. Da se ova sezona nije desila na način na koji se desila, zbog pametnih postupaka Vlade, mi bismo izgubili supstancu turističke privrede, izgubili bismo supstancu naše ekonomske strukture. Tako da je ovo jedan izvanredan uspjeh. I ja sam zaista kao ministar i član Vlade, izuzetno ponosan na to”, istakao je Milatović.

Prisustvo delta soja u Crnoj Gori očekivano je zbog velikog priliva turista u našu državu, zbog toga neophodna je veća opreznost svih u državi, istakao je Abazović.

“Ja podržavam da mi sezonu odradimo do kraja na način koji je započet uz povećanje doza opreznosti i djelovanja svih inspekcijskih službi, ali naročito ugostitelja da nam pomognu u sistemu bolje kontrole i onemogućavanja te veće transmisije virusa. i ako u tome uspijemo, stvarno mislim da je to velika stvar”, navodi Abazović

Institut za javno zdravlje predložiće nove mjere 20. avgusta, a Vlada će se odgovorno ponijeti prema tome, kazao je Abazović prilikom radne posjete Ulcinju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije