Connect with us

Turizam

ĐUKANOVIĆ: To bi bila katastrofa za Crnu Goru

Published

on

Odlazak kompanije Aman iz Crne Gore bio bi katastrofa, izjavio je danas crnogorski predsednik Milo Ðukanović na godišnjoj konferenciji za novinare.

“Čitali smo najavu da bi Aman mogao da napusti Crnu Goru. Misiim da bi to bila katastrofa. Vratilo bi nas 25 godina unazad”, ocenio je Ðukanović.

Ocenjujući da je “Aman prestižni brend za turizam celog sveta”, on je dodao da je reč “o tragičnom neznanju” u Crnoj Gori o tome.

Takođe je kazao da ne “nosi osećaj odgovornosti da su povlađivali stranim investitorima”.

“Stvarali smo percepciju o Crnoj Gori kao dobroj investicionoj destinaciji. Bez finansijskog inputa stranih investitora ne bismo imali takav rast ekonomski. Treba da stvorimo još snažnije poverenje stranih investitora u Crnu Goru. Bez toga ćemo tapkati u mestu”, rekao je on.

Podgoričke Vijesti su objavile danas da Aman, koja upravlja elitnim hotelskim kompleksom, grad-hotelom “Sveti Stefan” i Vilom Miločer, neće ovog leta otvarati svoje objekte i da su radnici upućeni na odmor.

List je naveo da je, prema nezvaničnim informacijama, radnicima navodno rečeno da pokušaju da pronađu drugi posao jer će sa više od stotinu njih biti raskinuti ugovori.

Prema pisanju Vijesti, šef države Milo Ðukanović najavio je krajem aprila da bi Aman mogao da napusti Crnu Goru.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije