Connect with us

Turizam

GDJE ZA PRAZNIKE?: Dubai, Instanbul i Egipat najatraktivniji, interesovanje veliko

Published

on

U Crnoj Gori za predstojeće praznike, u odnosu na prethodnu godinu, vlada veće interesovanje za turističke aranžmane, kazao je za Portal Luča direktor agencije “Galileo” Srđan Kovačević. On kaže da je želja za putovanjima kod građana velika, ali su turističke agencije i dalje nezadovoljne popunjenošću raspoloživih kapaciteta.

„Vremenom smo se privikli na trenutnu epidemiološku situaciju i na mjere nadležnih institucija, i u skladu sa tim počinjemo da planiramo putovanja.

Interesovanje građana je iz dana u dan sve veće, ali realizacija naših planova zavisiće od brzine vakcinacije i broja zaraženih. Nažalost, našim državljanima su trenutno zabranjena putovanja ka mnogim destinacijama“, rekao je Kovačević.

Okolnosti dozvoljavaju, kako dodaje, da crnogorski državljani mogu da putuju u zemlje regiona, gdje nije potreban PCR test.

„Imamo ponude za susjedne zemlje, kao što su Albanija, Srbija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, zatim aranžmane koji nude kraći boravak za 1.maj, kao što je grupa za Ohrid.

Trenutno, veliki broj građana opredjeljuje se za putovanja ka daljim destinacijama, kao što su Dubai, Egipat, Istanbul, gdje imamo skoro popunjen broj dostupnih mjesta. Grupe nijesu brojne, ali je svakako pomak u odnosu na prošlu godinu“, kazao je direktor agencije Galileo.

On dodaje da se nada masovnijoj vakcinaciji i smanjenju broja zaraženih, kako bi mnoge zemlje otvorile granice sa Crnom Gorom, posebno zemlje Zapadne Evrope, za koje vlada veliko interesovanje kod crnogorskih građana.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije