Connect with us

Turizam

HERCEG NOVI: Kompletna turistička privreda spremna je da dočeka turiste

Published

on

Herceg Novi (Mediabiro) – U Herceg Novom umjereno su optimistični po pitanju uspješnosti turistički sezone, bez obzira na epidemiološku situaciju. Za sada, u toj Opštini otvoreno je 15 hotela, a pripreme za doček turista teku prema planu, kazali su iz Turističke organizacije Herceg Novi za agenciju Mediabiro.

„Sve gradske službe koje su zadužene za pripremu ljetnje turističke sezone, odrađuju svoj posao, privode ga kraju velikim dijelom. Kompletna turistička privreda: hotelijeri, izdavaoci privatnog smještaja, restorateri spremni su da prime turiste. Međutim, kompletan razvoj će zavisti od epidemiološke situacije. Na to smo fokusirani. Svjesni smo da će imunizacija učiniti najveći korak napretka”, kazala je Natalija Terzić za agenciju Mediabiro.

Dodala je da TO Herceg Novi stremi imunizaciji svih turističkih poslenika u gradu. Podsjetila je da Herceg Novi, kao i Crne Gora, posjeduje safe travel sertifikat. Riječ je o oznaci koja se dodjeljuje sigurnim i bezbijadnim destinacijama.

„To je nešto zbog čega se turista lakše opredijeli za boravak. U Herceg Novom, već 11 objekata posjeduje sertifikat. Tako da je to nešto što će sigurno doprinijeti da se turista lakše opredijeli za izbor mjesta gdje će da provede svoj odmor tokom ljetne turističke sezone”, poručila je Terzićeva.

Emitivna tržišta su region, Rusija i Ukrajina. Terzićeva je kazala da ima dosta upita i iz predjela Zapadne Evrope, ali i Skandinavije.

„Što se tiče gostiju iz regiona sigurno je da će hotelijeri, odnosno izdavaoci smještaja izaći u susret na način da za neku manju cijenu, u odnosu na prethodne godine, ponudi isti, ako ne i bolji kvalitet”, istakla je Natalija Terzić.

Pod pokriviteljstvom Nacionalne turističke organizacije, TO Herceg Novi radi kampanju pod nazivom „U društvu prirode”.

„To je nešto što turiste privlači, a Herceg Novi obiluje prirodnim ljepotama: zaleđem gdje su brojne pješačke i biciklističke staze, avanturistički park, sela sa autentičnom mediteranskom arhitekturom, organski proizvodi, pješčane plaže i brojna izletiša. To je nešto što privlači turiste sa Zapada”, zaključila je Terzićeva.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije