Povežite se sa nama

Region

MILATOVIĆ: Čekamo turiste iz Srbije, više su nego dobrodošli

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

“Granice su slobodne i otvorene, otvorene su i prema svim ostalim zemljama sa kojima se Crna Gora graniči, i to će sigurno ostati na snazi”

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović kazao je da su turisti iz Srbije više nego dobrodošli u Crnu Goru i da im je za ulazak potrebna “samo dobra volja”.

“Crna Gora je ove godine spremna za turiste iz Srbije i ostalih zemalja regiona. Turisti iz Srbije su više nego dobrodošli u Crnu Goru, epidemiološka situacija je poprilično stabilna, počinje masovna vakcinacija za vikend, kada se očekuje dolazak 200.000 doza kineske vakcine. Granice su slobodne i otvorene, otvorene su i prema svim ostalim zemljama sa kojima se Crna Gora graniči, i to će sigurno ostati na snazi”, rekao je Milatović gostujući na N1 televiziji.

On je kazao i da će za turiste koji se eventualno zaraze koronavirusom biti obezbijeđeno besplatno bolničko liječenje.

Milatović je rekao i da Crna Gora mnogo radi i na zdravstvenim protokolima, koji bi trebalo da pomognu turističkim radnicima.

“U okolnostima neizvjesnosti, kao što je ova pandemija, ljudi vole da idu na mjesta koja su im poznata, a građanima Srbije je Crna Gora veoma poznata”, kazao je Milatović u Danu uživo na N1.

Na konstataciju da je malo ugostiteljskih radnika vakcinisano, dodaje da su oni proglašeni prioritetnom grupom i da će njihova imunizacija početi dolaskom kineskih vakcina.

Na pitanje kako će se kontrolisati poštovanje epidemioloških mjera, Milatović je pojasnio da je u odnosu na prošlu godinu unaprijeđen zdravstveni protokol, i da ima za cilj, prije svega, informisanje turističkih radnika kako da se ponašaju, u skladu sa ovogodišnjim turističkim sloganom kojim se Crna Gora promoviše kao sigurna i odgovorna destinacija.

Na pitanje šta će se desiti u slučaju eventualnog zaražavanja koronom nekog turiste, Milatović kaže da je za sve one koji dođu u Crnu Goru predviđena besplatna bolnička zaštita.

“Svaki hotel je dobio uputstvo da obezbijedi jedan dio kapaciteta za eventualni karantin, ako bi se neko od turista zarazio, a nadam se da neće ili u što manjem broju”, rekao je Milatović.

Kazao je i da je siguran da će turistička privreda “prilagoditi i cjenovnu i proizvodnu ponudu kako bi na što ljepši način zadovoljila goste koji će doći“.

Dodao je i da će do početka turističke sezone 1. juna avio kompanija ToMontenegro poletjeti iz Podgorice i Tivta za Beograd, “što će dodatno povećati konkurenciju na tim linijama, što bi dodatno trebalo da spusti cijenu“ avionskih karata.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije