Connect with us

Region

MILATOVIĆ: Čekamo turiste iz Srbije, više su nego dobrodošli

Published

on

“Granice su slobodne i otvorene, otvorene su i prema svim ostalim zemljama sa kojima se Crna Gora graniči, i to će sigurno ostati na snazi”

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović kazao je da su turisti iz Srbije više nego dobrodošli u Crnu Goru i da im je za ulazak potrebna “samo dobra volja”.

“Crna Gora je ove godine spremna za turiste iz Srbije i ostalih zemalja regiona. Turisti iz Srbije su više nego dobrodošli u Crnu Goru, epidemiološka situacija je poprilično stabilna, počinje masovna vakcinacija za vikend, kada se očekuje dolazak 200.000 doza kineske vakcine. Granice su slobodne i otvorene, otvorene su i prema svim ostalim zemljama sa kojima se Crna Gora graniči, i to će sigurno ostati na snazi”, rekao je Milatović gostujući na N1 televiziji.

On je kazao i da će za turiste koji se eventualno zaraze koronavirusom biti obezbijeđeno besplatno bolničko liječenje.

Milatović je rekao i da Crna Gora mnogo radi i na zdravstvenim protokolima, koji bi trebalo da pomognu turističkim radnicima.

“U okolnostima neizvjesnosti, kao što je ova pandemija, ljudi vole da idu na mjesta koja su im poznata, a građanima Srbije je Crna Gora veoma poznata”, kazao je Milatović u Danu uživo na N1.

Na konstataciju da je malo ugostiteljskih radnika vakcinisano, dodaje da su oni proglašeni prioritetnom grupom i da će njihova imunizacija početi dolaskom kineskih vakcina.

Na pitanje kako će se kontrolisati poštovanje epidemioloških mjera, Milatović je pojasnio da je u odnosu na prošlu godinu unaprijeđen zdravstveni protokol, i da ima za cilj, prije svega, informisanje turističkih radnika kako da se ponašaju, u skladu sa ovogodišnjim turističkim sloganom kojim se Crna Gora promoviše kao sigurna i odgovorna destinacija.

Na pitanje šta će se desiti u slučaju eventualnog zaražavanja koronom nekog turiste, Milatović kaže da je za sve one koji dođu u Crnu Goru predviđena besplatna bolnička zaštita.

“Svaki hotel je dobio uputstvo da obezbijedi jedan dio kapaciteta za eventualni karantin, ako bi se neko od turista zarazio, a nadam se da neće ili u što manjem broju”, rekao je Milatović.

Kazao je i da je siguran da će turistička privreda “prilagoditi i cjenovnu i proizvodnu ponudu kako bi na što ljepši način zadovoljila goste koji će doći“.

Dodao je i da će do početka turističke sezone 1. juna avio kompanija ToMontenegro poletjeti iz Podgorice i Tivta za Beograd, “što će dodatno povećati konkurenciju na tim linijama, što bi dodatno trebalo da spusti cijenu“ avionskih karata.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije