Connect with us

Turizam

SRPSKI TURISTI U CRNOJ GORI IZNENAĐENI: Počeli da im naplaćuju tuširanje na plaži

Published

on

Utisci iz Crne Gore su različiti. Dok jedni tvrde da je sezona propala i da nema turističkih gužvi, drugi, pak, ne mogu da nađu parking od turista, a bilo je i onih kojima su cijene u Crnoj Gori zasmetale.

Biljana K. (31) iz Beograda otišla je u Dobrotu, malo naselje na obali Bokokotorskog zaliva. Iako ovdje živi svega nekoliko hiljada ljudi i svi su uglavnom lokalci, to ih ne sprječava da podignu cijene tokom turističke sezone.

Biljana se neprijatno iznenadila kada je čula šta su Crnogorci počeli da naplaćuju.

“Počeli su da naplaćuju tuširanje na plaži 80 centi, vidjeli smo to na nekoliko mjesta u Crnoj Gori, ležaljke koštaju na nekim plažama od 50 do 80 evra”, kaže ona.

Za desetodnevno ljetovanje u ekskluzivnim hotelima sa pet zvjezdica na Crnogorskom primorju za dvije osobe treba izdvojiti u prosjeku do 3.000 do 6.000 eura.

S druge strane, privatni smještaj za jednu osobu u Budvi košta od 12 do 20 eura, naravno cijena varira od blizine plaže i uslova u samom apartmanu.

Za noćenje u privatnom smještaju u Sutomoru platićete od 8 do 12 eura, u Dobrim vodama od 10 do 15 eura, a u Bečićima od 15 do 20 eura i više.

Što se tiče cijena namirnica, one su, prema riječima naših turista, za 15,20 odsto veće nego u Srbiji, a to je, kako pričaju dalje, predstavljalo iznenađenje mnogim turistima.

1 Comment

1 Komentar

  1. RiR

    11.08.2021. at 23:00

    A sto bi srbijanski turisti ispred restorana čovjek plaća zakup u širini lokala da mu gosti iz Srbije /bratski gost/koristi ležaljku i suncobran od jutra do mraka bez eura -neka Plate rentu/u ovom slučaju 30 €/pa neka sjedi —-neće valjda biti da KAO na parkovske klupe u PE i BD i druga mjesta,stave peskire i cio dan je njihovo -ne može se sjesti otresti pijesak i obuti obuću —-dje to ima ?!-nema bogami ni na njihovu ADU Ciganliju…IAKO su VISE nego dobro došli …/J.Milatovic/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije