Povežite se sa nama

Turizam

TIVAT: Kasniće sezona, računaju na goste iz regiona, Rusije i Ukrajine

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Turistička sezona će kasniti u odnosu na uobičajeni početak u redovnim zdravstvenim okolnostima, ali neće biti zatvaranja granica i možemo računati na goste iz regiona, Rusije i Ukrajine, rekao je predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović.

To je poruka sa prvog sastanka Koordinacionog tima za pripremu turističke sezone.

Komnenović je podsjetio na aktivnosti vezano za uspostavljanje avio linija Niš-Tivat i Omsk-Tivat, ali i na druge važne preduslove kvalitetne turističke sezone: održavanje visokog stepena čistoće grada, prestanak izvođenja građevinskih radova, početak masovne vakcinacije i predan neselektivan rad inspekcijskih organa.

Po informacijama kojima raspolaže lokalna uprava, početak masovne vakcinacije u Tivtu se očekuje nakon uskršnjih i prvomajskih praznika, a direktorica Doma Zdravlja Tivat prof. dr Jasminka Anđelić potvrdila je da je sve spremno i da se očekuju nove količine Sinofarm, Sputnjik V i AstraZeneka vakcine.

Zaključeno je da je vakcinacija zaposlenih u turizmu primarni zadatak.

Iz Turističke organizacije Tivat saopštili su da očekuju zdravstvene protokole za turističku privredu, koji se pripremaju na državnom nivou, te da rade na pripremi različitih promo materijala.

Ditrektorica TO Tivat Danica Banjević najavila je, kako je saopšteno, nekoliko studijskih posjeta, ali i regionalnu „road show“ kampanju, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom i brojnim lokalnim turističkim organizacijama Crne Gore, sa posebnim akcentom na promociji u Nišu. Uslijediće i intenzivna kampanja u oblasti digitalnog marketinga.

U ustanovi “Muzej i galerija” Tivat u pripremi je gotovo 40 različitih programa, a Centar za kulturu planira prikazivanje oko 20 pozorišnih predstava.

„Još uvijek je neizvjesno da li će biti organizovan takmičarski dio „Purgatorija“, ali u kulturnim sadržajima ovog ljeta nećemo oskudjevati“, rekao je direkotr CZK Neven Staničić.

Inače, ovih dana na Aerodromu Tivat ovih dana očekuju letove iz Ukrajne i Bjelorusije, a načelno je dogovorena distribucija prigodnog materijala za turiste na ovom važnom dolaznom punktu.

Predstavnik Uprave za inspekcijske poslove u Koordinacionom timu inspektor Zoran Radunović, naglasio je kako je Tivat jedan od najuređenijih gradova. Ipak sezonu će budno pratiti inspekcijski organi sa državnog i lokalnog nivoa.

Predstavnici JP za upravljanje morskim dobrom i Sekretarijata za inspekcijski i komunalni nadzor planiraju obilazak tivatske obale od Veriga do Petrovića kako bi se ustanovile sve problematične tačke koje je važno pratiti i kontrolisati. Plaže su čiste, a jedan od prioriteta jeste stavljanje u funkciju OSI rampe za bezbjedan ulazak u vodu na plaži Ponta Seljanovo.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije