Connect with us

Turizam

U BUDVI OKO 22 HILJADE GOSTIJU: Jun ispunio očekivanja

Published

on

Foto: Mediabiro

Budva (Mediabiro) – U Budvi trenutno boravi oko 22 hiljade gostiju a broj posjeta je na nivou od oko 55 odsto u odnosu na isti period 2019. godine, kazala je za Agenciju Mediabiro Ivana Rebić iz Turističke organizacije Budva.

„Polovina gostiju je smještena u kolektivnom smještaju dok se druga polovina nalazi u privatnom odnosno individualnom smještaju“, kaže ona.

Što se strukture gostiju tiče, u Budvi je trenutno najviše gostiju iz Srbije, Ukrajine, Rusije, Kazahstana, Poljske, Moldavije, Izraela, Turske. Litvanije i Francuske.

Istakla je kako je jun ispunio sva očekivanja te da je popunjenost bila na oko 55 odsto u odnosu na isti period 2019. godine.

„Popunjenost hotela je na 90 odsto u odnosu na 2019. dok je osjetno manja posjeta u privatnom smještaju. Međutim, smatram da će i tu doći do povećanja broja posjeta jer se očekuje dolazak gostiju iz regiona“, kazala je ona.

Najave za naredni period su, ističe, za sada dobre.

„Posebno nas raduje činjenica što je Crna Gora od 1. jula na zelenoj listi zemalja EU, pa se u narednom periodu može očekivati povećan broj dolazaka sa tih tržišta“, kaže ona i napominje da je ipak najbitnije da sačuvamo stabilnu epidemiološku situaciju.

Rebić je kazala i kako u narednom periodu planiraju i organizaciju lokalnoh manifestacija, sve u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje.

Ekipa Mediabiroa pitala je turiste kako su zadovoljni boravkom u Budvi. Odgovori su gotovo identični – Budva je predivno mjesto za ljetovanje.

Turista iz Ukrajine rekao je da je Budva nevjerovatno mjesto, da se dobro provodi i svima preporučuje da dođu.

Turistkinja iz Banja Luke, kazala je da joj je lijepo u Budvi i da svake godine dolazi na ljetovanje.

„Ne kupamo se baš u Budvi, idemo na okolne plaže. Što se tiče smještaja uglavnom dolazimo u iste apartmane i zadovoljni smo. Budva je okej, mi se tu pronalazimo“, kazala je ona za agenciji Mediabiro.

I bivši crnogorski golman Vukašin Poleksić ovih dana boravi u Budvi.

„Svima bih preporučio Budvu, iz godine u godinu je sve ljepše i ljepše“, poručio je on.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije