Connect with us

Turizam

VJESNIK LJEPŠIH DANA: U barsku luku uplovio kruzer Satoshi

Published

on

Bar, (MINA-BUSINESS) – U barsku luku danas je uplovio kruzer Satoshi, kompanije Ocean Builders.

Prema saznanju portala Feral.bar, brod će u Baru biti u raspremi-hot lay up-u, sa minimalnim brojem članova posade.

Satoshi je vezan na Gat II Port of Adrie i prvi je kruzer koji je ove godine uplovio u Bar u raspremu.

Portal prenosi da je specifičnost tog broda, koji je dugo nosio ime Pacifička zora, bila namjera vlasnika da od njega napravi ploveću rezidenciju, u kojoj bi bile prodavane stambene jedinice, a uz to je trebalo da bude i tehnološki hab za mala preduzeća, međutim, zbog problema sa osiguranjem, od toga se krajem prošle godine odustalo.

Poziv za kupovanje kabina-stambenih jedinica u brodu bio je otvoren u novembru prošle godine, i ovog proljeća Satoshi je trebao da dobije prve stanare.

Plan vlasnika je bio da u 777 kabina brod primi 2,02 hiljade stanovnika, ne računajući posadu, kojima bi na raspolaganju bili tri restorana, brojni kafe barovi, šest bazena, vodeni park, teretana i wellness centar.

Početna cijena unutrašnje kabine na aukciji je bila 25 hiljada USD, a spoljašnje-kabine sa balkonom-50 hiljada USD.

Kuriozitet je da je na brodu u plaćanju usluga bitkoin trebalo da ima isti tretman kao i “papirnate” valute, zbog čega je u specijalizovanim pomorskim magazinima Satoshi bio opisivan kao prvi svjetski kripto-brod.

Sagrađen 1991. u brodogradilištu čuvene italijanske kompanije Fincantieri u Monfalkoneu, brod je prvo nosio ime Regal Princess. Pod imenom Pacific Dawn, plovio je u floti australijskog brodara P&O punih 13 godina, tokom kojih je ugostio 1,2 miliona putnika i preplovio 2,2 miliona kilometara, kao da je oplovio 56 puta oko Ekvatora.

U međuvremenu, mijenjao je vlasnike više puta, a sadašnje ime nosi od novembra prošle godine.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije