Connect with us

Ekonomija

UTVRDIĆE IM TRŽIŠNU VRIJEDNOST: Vlada planira prodaju zaplijenjenih opala

Published

on

Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici donijela Odluku o obrazovanju Savjeta za inovacije i pametnu specijalizaciju.

Vlada je danas usvojila i Informaciju o prijedlogu za valorizaciju trajno oduzetog poludragog kamenja „Opala“ koji su u vlasništvu u Države Crne Gore.

“Radi se o poludragom kamenju koje je u pravosnažno okončanom sudskom postupku postalo vlasništvo Države Crne Gore. Tim povodom donešeni su zaključci kojima se nadležni organi zadužuju da pokrenu postupak procjene njihove tržišne vrijednosti i predlože najpovoljniji način prodaje”, saopšteno je iz Vlade.

Vlada je danas utvrdila Predlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o privrednim društvima.

“Uzimajući u obzir velike promjene koje je ovaj Zakon donio, kao i otežane uslove poslovanja zbog situacije izazvane pandemijom virusa COVID-19, izmjenama je predviđeno ublažavanje određenih sankcija za kršenje propisanih rokova. Izmjenama je predviđeno uvođenje sudske kazne za one privredne subjekte koji ne izvrše obavezu registracije i usklađivanja u rokovima propisanim Zakonom, što će omogućiti da se izbjegne pokretanje postupka sudske likvidacije po službenoj dužnosti za ove privredne subjekte, ukoliko u razumnom roku otklone pravosnažno utvrđenu povredu zakona”, saopšteno je iz Vlade.

Vlada je usvojila i niz drugih akata.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije