Connect with us

Vijesti

“DAKIĆEVCI” SE OBRATILI ABAZOVIĆU: Traže pomoć za naplatu potraživanja

Published

on

Nakon što se nevladino udruženje ,,Radoje Dakić“, kako navode, 142 puta bezuspješno obraćalo državnim i sudskim institucijama radi naplate potraživanja po pravosnažnoj presudi podgoričkog Osnovnog suda za 354 bivša radnika, pismo su uputili i potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću.

Navode da se ne poštuju ni Ustav ni zakoni, sudske presude niti ljudska i socijalna prava bivših radnika ,,Dakića“.

– Iskreno se nadamo da ćete sada Vi sa ostalim saradnicima pomoći da se ova višegodišnja nepravda i agonija riješi valjano i zakonito – poručuju u pismu Abazoviću.

Ova grupa radnika za neisplaćene zarade od 1997. do 2003. godine po presudi iz 2010. potražuje ukupno 3.103.688,44 eura te da se, do sada, niko od njih nije naplatio. Iščekuju i odluke Ustavnog suda na četiri žalbe zbog povrede prava na imovinu i pravično suđenje, ukazujući da je sud odlučio o žalbama nekih advokata, ali ne i o njihovim. Po tom osnovu trebalo bi da im bude isplaćeno 712 hiljada eura. Više puta su urgirali i kod Ustavnog suda ne bi li odlučili o njihovoj žalbi, ali odluke još nema.

Potpisnici pisma Vojislav Perazić i Momir Ivanović ukazuju i da je do sada prodata imovina vrijednosti 30 miliona eura, pitajući se kako se ova sredstva dijele. Od Abazovića traže da da nalog Upravi za inspekcijske poslove da preispita rad Privrednog suda i stečajne uprave i utvrdi da li se novac ispravno dijeli i kada će isplata novca za njih 354 doći na red.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije