Connect with us

Vijesti

KRIZA U VLADI: Ministar Mladen Bojanić otkrio da je Milojko Spajić na svoju ruku donio odluku o formiranju državnog preduzeća

Published

on

Vrlo čudno,  objavljen je konkurs za članove Odbora direktora MW DOO, a Statut koji definiše njihov broj, mandat i potrebne reference nije ni razmatran na KEP-u i Vladi, poručio je juče ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić na Tviteru.

“Po usvojenoj Odluci o osnivanju, Statut donosi Vlada, utvrđuje ga Odbor direktora, pa ispada da će članovi sami za sebe utvrditi pet  mjesta, a dužinu mandata i potrebne reference definisati prema svojim potrebama. “Što se grbo rodi, vrijeme ne ispravi” – Valtazar Bogišić”, naveo je on.

Podsjetimo, ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić donio je odluku o osnivanju novog državnog preduzeća “Montenegro works”, što je naišlo na negodovanje ministra Bojanića i dijela parlamentarne većine.

Odluka o osnivanju nove državne kompanije Montenegro Works, koja treba da savjetuje i nadzire sve ostale državne kompanije, jedva je prošla na sjednici Vlade, a više ministara je tokom rasprave bilo protiv predloga odluke i predlagalo njeno povlačenje, dok su na samom glasanju formalno bili uzdržani.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije