Connect with us

Vijesti

Medojević: Ako TE Pljevlja nema budućnost, zašto dajemo tajkunskim firmama bivšeg režima 54 miliona eura za njenu “modernizaciju”

Published

on

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević upitao je premijera Zdravka Krivokapića zašto država daje tajkunskim firmama bivšeg režima 54 miliona eura za modernizaciju Termoelektrane Pljevlja, ako ona nema budućnost.

“Kad sam ja prije više mjeseci upozoravao da TE PV nema budućnost, da je istrošila sate koje je dobila od EEZ, i da će proizvodnja eleketrične energije na ugalj biti neisplativa zbog visokih taksi koje će se plaćati za emisiju CO2, Vlada, izvršni direktor EPCG Demokrata Rovčanin, predjsednik Borda RU izvjesni Janjušević (isto Demokrata) su me optuživali da radim protiv interesa Plievalja i da hoću da ostavim 2000 ljudi bez posla itd… Referenti iz Vodovoda i vlasnici praonice tepiha kao i njihov šef Bečić sada ćute kada Krivi premijer plagira moje stavove od prije više mjeseci”, naveo je Medojević.

Kako je naglasio, ovako besmisleno bacanje para građana nema objašnjenje, osim da se radi o korupcionaškom poslu bivšeg režima.

“Zašto Krivi nastavlja štetne dilove po državu? Ili je neznanje ili korupcija? Uzgred ideja o gasovodu za Pljevlja preko Prijepolja je najobičnija budalaština i za nju ne postoji nijedna od neophodnih pretpostavki. Izgradnja elektrane na biomasu, nove cementare sa ekološkom tehnologijom su već druga stvar. Preuzimanje ŠIK ,,Velimir Jakic” od bankrotiranog tajkuna, raskid korupcionaškog i štetnog ugovora za koncesije na šumi i masovno pošumljavanje okoline Pljevalja su realni projekti”, dodao je Medojević.

Prema njegovim riječima, obnova uništene zemlje je ozbiljan, istorijski posao.

“Zato je potrebna snažna Vlada sa najširom podrškom građana i kompetenetnim, patriotskim, vizionarskim vođstvom. A to ova marionetska Vlada trilaterale i globalne duboke države, svakako nije.Naknadna pamet je loša pamet. Sad si se sjetio da TE na lignit nema budućnost: Naglasio je, kako navode iz Vlade, da ne treba gajiti iluziju i širiti lažne nade da će dugo još nakon 2030. godine biti isplativo proizvoditi električnu energiju u termoelektranama. Zato je, kako je kazao, potrebno što prije krenuti u realizaciju svih energetskih rješenja koja bi zamijenila proizvodnju električne energije u količini za koju je sada zadužena Termoelektrana Pljevlja.”, podsjetio je lider PzP-a.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije