Povežite se sa nama

Vijesti

MEDOJEVIĆ: “Negativno mišljenje za Budžet za 2020, Spajić da podnese ostavku”

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević saopštio je da je Državna revizorska institucija (DRI) dala negativno mišljenje za završni račun Budžeta za 2020. godinu i zatražio da ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić podnese ostavku

“Revizijom pravilnosti Predloga Zakona o završnom računu Budžeta za 2020. godinu utvrđeno je da potrošačke jedinice nijesu u svim materijalno značajnim aspektima uskladile poslovne aktivnosti sa zakonskim i drugim propisima koji regulišu budžetsko poslovanje u Crnoj Gori, i u skladi sa tim Kolegijum izražava negativno mišljenje”, navodi Medojević.

Ističe i da bi negativno mišljenje na zakonitost poslovanja Budžeta moralo sa sobom da podrazumijeva i krivičnu prijavu protiv odgovornih rukovodilaca potrošačkih jedinica i pokretanje istrage od nadležnog tužioca.

“I bivši ministar Radunović i novi ministar Spajić, bi morali snositi i moralnu i političku i krivičnu odgovornost za ovakav izvještaj DRI. Parama poreskih obveznika, odgovorni rukovodioci potrošačkih jedinica, su upravljali suprotno zakonskim propisima. Aktuelni ministar Milojkoj Spajić je potpisao Završni račun za 2020. godinu i on mora da odmah podnese ostavku ili da bude smijenjen u Skupštini”, piše Medojević.

On je, između ostalog, naveo i da će ministar “neznanjem razoriti sistem javnih finansija i dovesti zemlju u bankrot i dužničko ropstvo”.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije