Connect with us

Vijesti

MILATOVIĆ: Predstavljamo Crnu Goru kako dolikuje

Published

on

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović kazao je da je naš paviljon na EXPO 2020 u Dubaiju spreman, te da je taj posao obavljen uspješno u rekordnom roku

Izvođači radova “Simmetrico Networks” zvanično su ministru predali Paviljon na rukovođenje.

“Naš paviljon je spreman za jedan od najznačajnijih događaja za međunarodnu promociju turističkih i investicionih potencijala, ali i najboljih praksi iz svih oblasti. Ministarstvo ekonomskog razvoja je u maju preuzelo koordinaciju učešćem Crne Gore na globalnom događaju Expo 2020 i za samo pet mjeseci napravili smo izvanredan posao. Uprkos svim izazovima poput izmjena koje se tiču projektne dokumentacije, smanjenja površine Paviljona i svih drugih pratećih aktivnosti, uspjeli smo da pripremimo sve ono što će nas predstavljati posjetiocima iz cijelog svijeta. Iza nas je najteži dio posla, ali nas čeka 182 dana rada i zadovoljstva u predstavljanju naše zemlje onako kako joj to dolikuje”, rekao je Milatović i dodao da je ponosan na cijeli tim koji radi na projektu.

Kako je kazao, zahvaljujući ogromnoj predanosti, znanju i idejama uspjeli su da duh Crne Gore prenesu u grad budućnosti, kako još nazivaju prostor na kojem se održava Expo 2020.

Kako ističu u saopštenju Ministarstva, Milatović se na marginama posjete susreo sa državnom ministarkom Ujedinjenih Arapskih Emirata za međunarodnu saradnju i generalnom direktoricom Expo 2020 Dubai, Rim Al Hašimi kojoj se zahvalio na saradnji tokom priprema učešća Crne Gore.

Zvaničnom obilasku Paviljona prisustvovala je Jelena Janković – Kostić, zamjenica glavnog komesara Paviljona Crne Gore na Expo 2020 koja je rukovodila timom tokom prethodnih pet mjeseci.

Direktorica Paviljona Milena Pejović Eraković i njen tim već neko vrijeme borave u Dubaiju kako bi ispratili završne pripreme i provjere pred otvaranje Izložbe.

“Možda naš Paviljon ne zauzima najveći prostor, ali uz najbolji tim uspjeli smo da dočaramo Crnu Goru, njene prirodne ljepote i investicione potencijale i to je i suština učešća. Moram da se zahvalim cijelom timu, s obzirom da smo samo za nekoliko mjeseci, od kada je MER preuzeo koordinaciju na projektu, uspjeli da završimo Paviljon na vrijeme, a da kvalitet ne izostane”, istakla je Pejović Eraković.

Ministar se susreo sa izvršnim direktorom za međunarodne učesnike Omarom Šehadehom, sa kojim je razgovarao o svim dosadašnjim aktivnostima, a koje se tiču učešća Crne Gore.

Šehadeh je pohvalio uspješnu turističku sezonu u našoj zemlji, a kako kaže i sam je planirao da svoj odmor provede u Crnoj Gori.

Kako podsjećaju, tokom složenog procesa selekcije koji je organizovan kroz Javni poziv, odabrani su informatori koji će biti domaćini svim posjetiocima Paviljona.

Zvanično otvaranje izložbe najavljeno je za 30. septembar, dok će zemlje učesnice već sjutradan otvoriti paviljone kako bi privukli pažnju što više posjetilaca i na taj način predstavili najbolje prakse iz svojih zemalja.

Značaj učešća na ovakvom događaju je neosporan, a kao rezultat predstavljanja očekuje se bolje povezivanje Crne Gore sa zemljama Bliskog istoka, povećan broj turista, ali i komunikacija sa investitorima koji su spremni da ulažu u našu zemlju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije