Povežite se sa nama

Vijesti

NOVE CIJENE: Hljeb od 10. januara 65 centi

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Grupacija proizvođača pekarskih proizvoda, pri Privrednoj komori Crne Gore, odlučila je da od 10. januara poveća cijene osnovne vrste hljeba sa 50 na 65 centi

“Predstavnici industrijskih pekara, velikih trgovačkih lanaca, Ministarstva ekonomskog razvoja, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Privredne komore, na zajedničkom sastanku, održanom 23. decembra u Privrednoj komori, usaglasili su da preporučena maloprodajna cijena osnovne vrste hljeba ne prelazi 0,65€/vekni”, navodi se u saopštenju Grupacije.

Grupacija pozdravlja Odluku Vlade Crne Gore da ne produži važenje Uredbe o limitiranju cijene osnovne vrste hljeba, koja je inače nanijela značajne gubitke ovoj proizvodnji u posljednja tri mjeseca 2021. godine.

“Ova preporuka je izraz zajedničke brige i društvene odgovornosti svih učesnika, a prije svega industrijskih pekara i trgovačkih lanaca da ne određuju ekonomski opravdanu cijenu do 0,70€/vekni, uvažavajući time i dati socio-ekonomski trenutak”, navodi se u saopštenju Grupacije.

Nove cijene hljeba će se primjenjivati od 10. januara 2022. godine.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije