Connect with us

Vijesti

RADOVI NA mHE SKRBUŠA: “Umjesto raskida ugovora – privremena zabrana”

Published

on

Odluka inspekcije o zabrani radova na mini hidroelektrani na Skrbuši samo je još jedna u nizu odluka koja potvrđuje naše tvrdnje i borbe za raskid ugovora, saopštili su iz Građanske inicijative “Sačuvajmo rijeke Crne Gore”. Ipak, ističu da je neophodno što hitnije raskinuti koncesije kako bi se ovaj problem riješio konačno, a ne privremeno

“Poražavajuće je to što građani u demokratskoj Crnoj Gori, državi koja je na vratima EU, moraju da podsjećaju odgovorne u državnim institucijama za njihove nadležnosti i kada je u pitanju opis i odgovornost njihovih radnih mjesta, posebno jer ti koji bi trebali raditi u korist građana primaju ogromne plate koje su itekako iznad standarda većine građana”, navode iz GI “Sačuvajmo rijeke”.

Pozivaju sve odgovorne institucije u državi, poslanike, Vladu Crne Gore, da u što kraćem roku svi zajedno doprinesu raskidu ugovora koji su štetni za sve građane Crne Gore, odnosno ugovore koji uništavaju prirodne resurse i bogastva ekološke države Crne Gore.

“U suprotnom, uskoro možete očekivati inteziviranje naših aktivnosti na terenu, jer smo obećali da ćemo se boriti do kraja svim legalnim i legitimnim sredstvima”, zaključuju iz GI.

Potpredsjednik Vlade Crne Gore, Dritan Abazović, saopštio je danas da su zabranjeni svi dalji radovi na mini hidroelektrani na Skrbuši.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije