Connect with us

Vijesti

RADOVIĆ: IRF profesionalizovan nema upliva politike

Published

on

Investiciono-razvojni fond je od početka pandemije korona virusa u crnogorsku privredu plasirao preko 400 miliona eura, kazala je direktorica IRF-a Irena Radović

“Od početka pandemije do danas imamo preko 400 miliona eura plasiranih u crnogorsku privredu. Imali smo i brojne reprograme i moratorijume”, navela je Radović i poručila da novca ima dovoljno za sve dobre projekte.

Ona je ponovila da je Investiciono-razvojni fond samo u toku dva kvartala ove godine plasirao preko 128 miliona eura kroz programe podrške domaćoj ekonomiji, za preko 305 korisnika. IRF kako kaže ima portfolio od 2.500 klijenata, koji je treći najveći u državi.

“I dalje u investicionim projektima postoji neizvjesnost”, navela je Radović i dodala da su uslovi kreditiranja kod IRF-a značajno povoljniji.

Kako je saopštila u Jutarnjem programu TVCG, stanje u IRF-u je dobro. Zatekli su, kaže probleme sa likvidnošću, a sada imaju značajno povećan stepen naplate i dovoljno sredstava.

“Tome doprinosi značajno kvalitetan iskorak u smislu dodatne profesionalizacije i rada stručnih službi, koji je isključivo limitiran na stručne parametre, gdje nema uticaja ili upliva politike”, poručila je Radović i dodala da takav princip rada očekuju i građani.

Oko svih eventualnih nezakonitisti u prethodnom radu IRF-a, kako je navela Radović, sarađuju sa nadležnim državnim institucijama – tužilaštvom i sudovima.

“Na institucijama sistema jeste da daju konačnu riječ”, kazala je Radović.

Juče je kako navodi Odbor direktora odobrio nove kreditne linije za žene preduzetnice, sa značajno povoljnijim uslovima.

“Imaćemo redukciju kamatnih stopa one će se kretati od nula do 2,5 odsto”, poručila je Radović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije