Connect with us

Vijesti

SD Bar: Najmanji kapitalni budžet od svih opština u Crnoj Gori

Published

on

U kapitalnom budžetu Crne Gore, koji ove godine bilježi rast od 94 miliona eura, gradu koji treba da bude jedan od nosilaca turističkog i ekonomskog razvoja Crne Gore opredijeljeno je nepunih dva miliona eura, pa vrijednost kapitalnog budžeta u odnosu na opštinu Bar po glavi stanovnika donosi posljednje 24. mjesto u Crnoj Gori – saopšteno je iz Opštinskog odbora Socijaldemokrata iz ove primorske opštine.

Građani Bara su 77. rođendan svog grada, kako su rekli, dočekali zasijedanjem lokalnog parlamenta na čijem dnevnom redu je bilo usvajanje rebalansa budžeta za 2021. godinu, zbog suficita budžeta, odnosno budžetskih ostvarenja koja su premašila planirano.

– Druga godina koju je obilježila pandemija korona virusa, jedna je od uspješnijih u novijoj istoriji grada pod Rumijom. Godina prožeta projektima od značaja za razvoj našeg grada, ulaganjima u putnu, komunalnu i sportsku infrastrukturu, godina u kojoj su riješeni mnogi višegodišnji problemi, predstavlja godinu koja bi Baru mogla biti vodilja za dalji, brži i značajniji napredak. Očigledno je ovakva godina poslužila aktuelnoj Vladi Crne Gore, da nesporan razvoj našeg grada “ubrza” i sa državnog nivoa – ocijenili su iz barskog SD-a.

Jedino, donekle, razumno obrazloženje ovakve odluke, kako su rekli, odlazeće Vlade, premijera i resornog ministra je to da je “mizeran iznos kapitalnog budžeta koji se odnosi na projekte u opštini Bar za narednu godinu proporcionalan njihovim očekivanjima za političke subjekte koji čine vladajuću većinu u Skupštini Crne Gore, na budućim lokalnim izborima u Baru”.

– U svakom slučaju, Bar zaslužuje mnogo izdašniju ekonomsko-finansijsku podršku za kapitalne projekte sa državnog nivoa i sasvim smo sigurni da će to biti prepoznato u agendi nove Vlade – poručili su iz OO SD Bar.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije