Connect with us

Vijesti

Stanić: Podaci Milatovića netačni, broj zaposlenih se nažalost drastično smanjuje

Published

on

Šef medijskog tima Socijaldemokratske partije Crne Gore Mirko Stanić saopštio je da su podaci o broju zaposlenih koje je iznio ministar ekonomskog razvoja, Jakov Milatović netačni, te da se broj zaposlenih drastično smanjuje, a u prilog toj tvrdnji objavio je podatke Uprave prihoda i carina.

– Kako je statistika veoma egzaktna nauka u par slajdova bih pokazao zašto ovi podaci jednostavno i najkraće – nijesu tačni, iako bih bio presrećan da se povećava broj radnika u CG. Na stranu što se ovakvim grafikom stvara lažni utisak, jer ispada da je 165 bar sedam puta manje od 2021 – naveo je Stanić.

Istakao je da se broj zaposlenih ne utvrđuje kroz anketu o radnoj snazi MONSTATA, nego, kako kaže, najdirektnije preko Uprave prihoda i carina Crne Gore.

– U isto vrijeme podaci ZZZCG govore da je broj nezaposlenih porastao za 11.000 od dolaska Jakova na vlast i da je ta stopa danas skoro 24 odsto, a ne 17 odsto koliko tvrdi po “anketi”.I to je direktno prijavljenih, bez ankete i drugih prilično nepouzdanih podataka – rekao je Stanić.

Tvrdi da su podaci koje Milatović iznosi netačni, morao znati sam ministar i prije 5-6 dana.

– Ako ne zbog činjenice da je po ovome broj zaposlenih od avgusta do oktobra porastao sa 145.704 do 202.981 ili za 60.000(?!), onda zbog saopštenja – dodaje Stanić koji je u prilog objavio pomenuto saopštenje.

– Da rezimiramo – broj zapošljenih se nažalost ne povećava nego drastično smanjuje – dok istovremeno imamo strahoviti rast nezaposlenosti od preko 11.000 od dolaska nespobne vlade prije godinu dana – zaključio je Stanić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije