Povežite se sa nama

Vijesti

STIJOVIĆ: Država će podržati pokretanje biznisa

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Iz prirode imamo sve resurse, a država je spremna da kroz programe, preduzetnicima i privrednim društvima jednako bez diskriminacije obezbijedi podršku da pokrenu sopstvene biznise kazao je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović koji je posjetio kompaniju Flores Veselina Vučinića, koji se bavi proizvodnjom čajeva i eteričnih ulja u Mojkovcu

Kompanija proizvodi preko 50 vrsta čajeva, od čega se većina izvozi kao i eterična ulja koja se u potpunosti izvoze.

Kompanija vrši otkup ljekovitog i aromatičnog bilja na teritoriji Crne Gore i zapošljava 10 ljudi dok u sezoni i znatno više. U pitanju je reprezentativan porodični biznis i preduzetnički model koji može biti primjer razvoja sektora prerade ljekovitog bilja.

“Danas smo posjetili jedno gazdinstvo koje predstavlja primjer u kom pravcu i na koji način treba da se razvija crnogorska poljoprivreda. Obišli smo domaćina koji sa svojom porodicom ima jako dobar privatni biznis. Vidjeli smo smo da su izgrađeni skladišni kapaciteti kao i značajni preradni kapaciteti i kako se na jedan odgovoran način iskorištava je ono što je dala priroda”, navodi s eu saopštenju.

Kompanija Flores, kako je saopšteno, posjeduje proizvodne linije, sušare, destilerije, magacinski prostor i prostor za pakovanje na oko 15.000 kvadratnih metara.

“Kompanija domaćina Veselina Vučinića jeste primjer i pokazatelj, da da je moguće razvihati biznis i nastaviti da čuvamo našu zemlju i naš biodiverzitet i da prirodu koristimo na održiv način a ona će nam nam bogato vratiti”, kazao je stijović.

Dodao je da je inovativnim pristupom moguće razvijati crnogorsku proizvodnju.

“Iz prirode imamo sve resurse, a mi smo kao država spremni da kroz programe, preduzetnicima i privrednim društvima jednako bez diskriminacije obezbijedimo podršku da pokrenu sopstvene biznise. Sistematskim pristupom se štiti priroda, razvija privreda, raste izvoz i cjelokupna ekonomija, što je model razvoja za budućnost”, istakao je ministar Aleksandar Stijović.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije