Connect with us

Vijesti

STIJOVIĆ: Država će podržati pokretanje biznisa

Published

on

Iz prirode imamo sve resurse, a država je spremna da kroz programe, preduzetnicima i privrednim društvima jednako bez diskriminacije obezbijedi podršku da pokrenu sopstvene biznise kazao je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović koji je posjetio kompaniju Flores Veselina Vučinića, koji se bavi proizvodnjom čajeva i eteričnih ulja u Mojkovcu

Kompanija proizvodi preko 50 vrsta čajeva, od čega se većina izvozi kao i eterična ulja koja se u potpunosti izvoze.

Kompanija vrši otkup ljekovitog i aromatičnog bilja na teritoriji Crne Gore i zapošljava 10 ljudi dok u sezoni i znatno više. U pitanju je reprezentativan porodični biznis i preduzetnički model koji može biti primjer razvoja sektora prerade ljekovitog bilja.

“Danas smo posjetili jedno gazdinstvo koje predstavlja primjer u kom pravcu i na koji način treba da se razvija crnogorska poljoprivreda. Obišli smo domaćina koji sa svojom porodicom ima jako dobar privatni biznis. Vidjeli smo smo da su izgrađeni skladišni kapaciteti kao i značajni preradni kapaciteti i kako se na jedan odgovoran način iskorištava je ono što je dala priroda”, navodi s eu saopštenju.

Kompanija Flores, kako je saopšteno, posjeduje proizvodne linije, sušare, destilerije, magacinski prostor i prostor za pakovanje na oko 15.000 kvadratnih metara.

“Kompanija domaćina Veselina Vučinića jeste primjer i pokazatelj, da da je moguće razvihati biznis i nastaviti da čuvamo našu zemlju i naš biodiverzitet i da prirodu koristimo na održiv način a ona će nam nam bogato vratiti”, kazao je stijović.

Dodao je da je inovativnim pristupom moguće razvijati crnogorsku proizvodnju.

“Iz prirode imamo sve resurse, a mi smo kao država spremni da kroz programe, preduzetnicima i privrednim društvima jednako bez diskriminacije obezbijedimo podršku da pokrenu sopstvene biznise. Sistematskim pristupom se štiti priroda, razvija privreda, raste izvoz i cjelokupna ekonomija, što je model razvoja za budućnost”, istakao je ministar Aleksandar Stijović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije