Connect with us

Vijesti

UGOSTITELJI: Odluka o zatvaranju diskoteka nepromišljena

Published

on

NVO “Ugostitelji Crne Gore” ocijenili su da donošenje mjera koje predviđaju privremenu zabranu rada diskoteka, disko klubova/barova i noćnih klubova/barova, na otvorenom i u zatvorenom prostoru u vrhuncu sezone je nepromišljena odluka koja diskriminiše pojedine ugostitelje

Oni su uputili apel nadležnim organima da donošenje mjera u cilju suzbijanja širenja virusa COVID 19, koje uključuje ograničavanje rada ugostiteljskih objekata, u ovom trenutku može imati dalekosežne posljedice po ekonomski oporavak i dovodi u pitanje opstanak mnogih ugostiteljskih objekata.

“Kao što svi znamo, noćni klubovi su bili najduže zatvoreni i uspješna ljetnja turistička sezona je jedina nada da oni opstanu. Apelujemo da ova odluka dovodi u pitanje egzistenciju zaposlenih u ovom sektoru, ali i njihovih porodica. Nažalost, Vlada Crne Gore ne pokazuje empatiju prema ovim grupama ljudi, od kojih se mnogi nalaze na rubu egzistencije, i nepromišljeno najavljuje obustavu rada. Ovako neodgovoran stav i ad hoc odluke ne mogu biti dobre za finansijsku stabilnost, ali ni za dalji razvoj epidemiološke situcije. Razumijemo neizvjesnost epidemiološke situacije i zabrinost u pogledu pogoršanja trenutne situacije, koja je dijelom prozrokovana i zbog nepoštovanja mjera unutar pojedinih ugostiteljskih objekata. Međutim, napominjemo da je veliki priliv turista onemogućio i ugostitelje da nesmetano kontrolišu poštovanje mjera. Još jednom, skrećemo pažnju da ovakve odluke stavljaju u diskriminatorski položaj određene ugostitelje, i da Vlada mora prekinuti sa takvim ponašanjem”, navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, shodno velikom broju upita i žalbi koje su dobili po pitanju najavljenih mjera, mogu zaključiti da će mnogi ugostitelji bojkovati trenutne mjere, a u slučaju da se one produže, da će doći i do masovnih protesta, koji mogu znatno pogoršati epidemiološku situaciju, a i ugroziti trustičku sezonu.

“Nadamo se da će nadležne instutucije shvatiti ozbiljnost situacija i pokazati ozbiljnost, te pronaći određeni model koji bi omogućio rad svih ugostiteljskih objekata uz poštovanje epidemioloških mjera”, napominju u NVO.

Podsjećamo, usljed promijenjene epidemiološke situacije, do 2. avgusta je zabranjen rad noćnih klubova i diskoteka i na otvorenom i u zatvorenom prostoru.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije