Connect with us

Vijesti

UNIPROM: “Ponuda Vlade nije prihvatljiva, jer je nijesmo ni dobili”

Published

on

Iz kompanije “Uniprom” obavijestili su javnost da je netačna informacija da je ponuda Vlade prihvatljiva za tu firmu, jer je, kako ističu, nikad nijesu zvanično ni dobili

“Obavještavamo crnogorsku javnost da je ovakva neozbiljnost od nadležnih institucija doživjela kulminacijuinformacijom da smo prihvatili ponudu koju nikad nijesmo ni dobili. Prije svega, ovakva lebdeća poruka nije prihvatljiva, jer ne ide u korist kompanije, već je tjera u gubitke s kojima ne bi mogla da pokrije isplatu plata, doprinosa i ostalih benefita zaposlenima, kao ni zakonske obaveze prema državi, koje su do sada uredno ispunjavane, a što je i bila dosadašnja praksa”, naglašavaju u odgovoru Uniproma.

Podsjećaju da su ponudili radnicima 450 eura u narednih šest mjeseci kako se ne bi našli na ulici, a to je više nego dovoljno vremena da EPCG ili nadležne institucije pripreme isplatu 24 plate ili dokumentaciju za njihovo zapošljavanje, koje im je javno i obećano.

“Mi s ovakvim problemima, koji su nastali usljed krajnje neozbiljnosti i površnog odnosa prema strateški važnoj kompaniji za Crnu Goru, ne možemo da održimo proizvodnju, ako za pola godine nijesmo mogli da dobijemo nijedan odgovor, a ni do današnjeg dana kada je već počelo gašenje ćelija nijednu adekvatnu ponudu. S obzirom da tvrde da imovina vrijedi 250 miliona, ostajem pri ponudi da isplate 50 miliona Unipromu, a preostalih 200 miliona da ubace u budžet države i time pospiješe ekonomiju ove zemlje. Za druge razgovore nijesmo spremni”, poručuju u toj kompaniji.

Ponavljaju da državu neće tjerati u dugove, niti preko leđa građana zarađivati.

“S obzirom na veliki profit koji će imati zbog dobre prodaje električne energije vjerujem da će EPCG znati građanima da se zahvali smanjenjem računa za struju”, naglašavaju u Unipromu uz konstataciju da ovime završavaju dalja oglašavanja po pitanju pomenute teme.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije