Connect with us

Vijesti

VUČINIĆ: Od najavljenog početka proizvodnje u Željezari od 5. septembra nema ništa

Published

on

Najava posjete predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana koliko ohrabruje da će stvari sa nikšićkom željezarom otići na bolje, toliko i izaziva strah šta će se desiti ako Željezaru uopšte ne posjete ili čak ni spomenu kao kariku odnosa Crne Gore i Turske, naveo je poslanik Radničke partije Maksim Vučinić.

“Gospodin Fuad Tosjali se više puta hvalio da je prijatelj sa predsjednikom Turske. Ako se stvari u Željezari ne poboljšaju nakon posjete Erdogana, to će biti pokazatelj ili da je Fuad Tosjali preuveličavao svoj odnos sa Edoganom ili da je crnogorska spoljna politika još jednom doživjela krah. Turska Ambasadorka gospođa Ozan je najavali ostanak Toščelika u Crnoj Gori, nakon te izjave nikakvih konkretnijih najava nije bilo. Šta znači ostanak Toščelika, da li to znači da će Toščelik da se ponaša kao Uniprom u Rudnicima boksita AD Nikšić ili u KAP-u i da će i oni da primjene raub sistem i pretvaranje fabrike u sekundarnu sirovinu i prazne hale za iznajmljivanje magacinskog prostora? Od najavljenog početka proizvodnje u Željezari za 5. septembar nema ništa, Toščelik će da nastaviti da daje radnicima plaćeno odsustvo u iznosu od 90% zarade do 5. oktobra. Ako se ni tada ne nastavi sa proizvodnjom u željezari to će značiti da je sa proizvodnjom čelika u Crnoj Gori kraj”, naveo je on.

Vučinić je upitao ispred koje institucije će onda da protestuju radnici.

” Bivša Vlada Igora Lukšića je davno završila svoj mandat, a sadašnja država nema ni promil vlasništva u Željezari”, dodao je on.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije