Connect with us

Ekonomija

VLADA I PRIVREDNICI: Nema “naših” i “njihovih”, ne možemo jedni bez drugih

Published

on

Foto: Dritan Abazović/Tviter

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović sastao se sa crnogorskim privrednicima u Vili Gorica.

“Moramo da prekinemo da dijelimo privrednike na naše i njihove. Ne možete vi bez Vlade Crne Gore, ali ni mi bez zdrave privrede”, poručio je Abazović

Na sastanku je i pet ministara, među kojima ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić

“Pazićemo da niko nema monopole u Crnoj Gori, da niko nema ulaz u Crnu Goru na mala vrata. Vlada će biti institucionalni partner svima vama”, poručio je Bojanić.

Ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović kazao je da planiraju da otvore Zavod koji će se baviti prostornim planiranjem i urbainzmom.

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović poručio je da po prvi put u Vladi Crne Gore imate ljude koji pokrivaju resore iz oblasti ekonomije, a koji dolaze iz oblasti ekonomije.

“Prva stvar koju smo uradili je stabilizacija javnih finansija. To je osnov svih osnova. U prvoj nedjelji rada vlade smo emitovali jaku uspješnu obveznicu. Naknada koju smo kao država platili je bila od 0.2 posto od ukupnog iznosa. Složićete se da je to mali iznos. Na taj način smo stabilizovali jako složenu situaciju u ekonomiji. Otvorili smo granice i na taj način dodali dodatni stimulans ekonomske aktivnosti i prihvatili se posla koji će biti vidljiv na narednoj sjednici vlade a to je paket mjera za prvi kvartal”, rekao je minister ekonomskog razvoja Jakov Milatović

Ono što očekujemo je da privreda izmiruje svoje obaveze prema državi, da privreda bude društveno i socijalno odgovorna”, poručio je Milatović.

Goran Đurović iz kompanije Cerovo kaže kako nova Vlada mora da vodi računa da se novac troši smisleno.

“Očekujem promjenu mentaliteta državne uprave, a to je da svi službenici promjene etički pristup prema građanima. Očekujemo smanjenje doprinosa i poreza na plate i fleksibilniji zakon o radu,” naveo je on.

“IRF je bio velika podrška privrednicima. Mi u Crnoj Gori, za razliku od svih zemalja, nemamo projektna finansiranja. Slažem se da sa međusobnom efikasnom komunikacijom možemo doći do najkvalitetnijih rezultata”, kazao je privrednik Tomislav Čelebić.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije