Connect with us

Ekonomija

VLADA: Iz tekuće budžetske rezerve uplaćeno avio kompaniji ToMontenegro 15 miliona eura

Published

on

Vlada Crne Gore je na juče održanoj sjednici, 25.02.2021. godine usvojila zapisnike o odlukama donijetim, na osnovu člana 10 Uredbe o Vladi Crne Gore, bez održavanja sjednice 19. i 22. februara 2021. godine.

“19. februara Vlada je donijela Odluku o odobrenju uplate sredstava Društvu sa ograničenom odgovornošću za transport putnika i robe u vazdušnom saobraćaju „ToMontenegro“. Tim povodom, zaduženo je Ministarstvo finansija i socijalnog staranja da iz Tekuće budžetske rezerve na tekući račun Društva uplati iznos od 15.000.000,00 eura, čime se osnovni i uplaćeni kapital Društva uvećava i iznosi 19.000.000,00 eura”, navedeno je u današnjem saopštenju.

Data je saglasnost za pokretanje postupka za prodaju putničkih motornih vozila marke Mercedes Maybach, registarskih oznaka PG HM 542 i PG HM 826. Tim povodom, Vlada je donijela više zaključaka kojima se zadužuje Ministarstvo finansija i socijalnog staranja da pribavi Izvještaj o procjeni vrijednosti vozila, izrađen od strane ovlašćenog procjenjivača saobraćajno-mašinske struke, te da, u skladu sa zakonom, sprovede postupak prodaje putem javne aukcije ovih vozila objavljivanjem međunarodnog javnog poziva, pri čemu će procijenjene vrijednosti biti početne cijene u postupku prodaje. Takođe, zaključeno je da sredstva ostvarena prodajom predstavljaju prihod Budžeta Crne Gore.

22. februara Vlada je donijela Rješenje o određivanju Zorana Brđanina, dosadašnjeg rukovodioca Odjeljenja za analitiku i unapređenje rada policije, za v. d. pomoćnika direktora Uprave policije – rukovodioca Sektora policije opšte nadležnosti, do postavljenja pomoćnika direktora – rukovodioca ovog sektora u skladu sa zakonom, a najduže do šest mjeseci.

Takođe, data je saglasnost da Zoran Brđanin, v. d. pomoćnika direktora Uprave policije – rukovodilac Sektora policije opšte nadležnosti, obavlja poslove direktora Uprave policije, najduže na period od šest mjeseci.

Vlada je odlučila i o Predlogu za imenovanje Zorana Brđanina za direktora Uprave policije, koji je podnio ministar unutrašnjih poslova i, saglasno odredbi člana 9 stav 3 Zakona o unutrašnjim poslovima, odlučila da naznačeni predlog dostavi Skupštini Crne Gore radi davanja mišljenja.

Donijeto je Rješenje o određivanju Veska Damjanovića za v. d. pomoćnika direktora Uprave policije – rukovodioca Sektora granične policije, do postavljenja pomoćnika direktora – rukovodioca ovog sektora u skladu sa zakonom, a najduže do šest mjeseci.

Vlada je donijela Rješenje o prestanku mandata Nikoli Janjuševiću, pomoćniku direktora Uprave policije – rukovodiocu Sektora policije opšte nadležnosti, zbog isteka mandata.

Donijeta je i Odluka o ustupanju na privremeno korišćenje objekta koji koristi Opšta bolnica „Danilo I“ Cetinje Domu zdravlja Cetinje, za potrebe sprovođenje vakcinacije građana protiv koronavirusa.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije