Povežite se sa nama

Ekonomija

VLADA: Za stanje u Aerodromima CG kriv nerad i partijsko zapošljavanje, ne resorno ministarstvo

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Za situaciju u kojoj se našlo preduzeće Aerodromi Crne Gore, nije odgovorna aktuelna Vlada niti resorno ministarstvo, već nerad i javašluk, uz partijsko zapošljavanje kadrova partija koje su prethodnih 30 godina činile vlast u Crnoj Gori, saopšteno je iz Ministarstva kapitalnih investicija.

Kada je u pitanju novac dobijen sudskom presudom u iznosu od 9.4 miliona eura po osnovu duga Montenegro Airlines-a i Lex specialis-a, čija je primjena onemogućena odlukama AZZK-a, Ministarstvo kapitalnih investicija smatra da je to pitanje etike.

“Ministarstvo kapitalnih investicija nije u stanju niti želi da ospori ili onemogući primjenu sudskih odluka, ali je spremno da svima jasno skrene pažnju na njihove reperkusije, jer stvaraju presedan koji može uzrokovati lančanu reakciju sa teškim posljedicama po budžet Crne Gore”.

Navode da je pred Odborom direktora Aerodroma Crne Gore veliki zadatak da izabere novo, profesionalno rukovodstvo, i da zajedno sa njim temeljno restrukturira kompaniju u svim segmentima, napravi finansijsku analizu, donese predloge uštede i plan kratkoročnih i dugoročnih investicija.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije