Connect with us

Ekonomija

VRATITE NAKNADE MAJKAMA: Savković uputila otvoreno pismo vlastima

Published

on

Član Koordinacionog tima majki Crne Gore Željka Savković uputila je otvoreno pismo Vladi i vladajućoj većini u Skupštini Crne Gore u kojem je pozvala da se izglasaju amandmani u okviru državnog budžeta za ovu godinu, kojim će rani je ukinute naknade za majke sa troje i više djece biti vraćene, piše Dan.

Ona navodi da je trogodišnju borbu majki prekinula pandemija.

“Neke su zauvijek zatvorile oči ne dočekavši pravdu. Neke su izgubile članove svojih porodica. Neke su se razboljele. Samo majke znaju koliko je trebalo snage da se izdignu iznad onog što im je Bog stavljao na put u toku njihove borbe za ono što im je Ustav zagarantovao, a nezasiti oduzeli. Samo one i niko više! Poštovani poslanici, svi koji ste glasali za stečeno pravo majki tri plus 2015. godine, svi poslanici vladajuće većine, pozivam vas javno da glasate da se u budžet Crne Gore uvrste amandmani koje su podnijeli poslanici koalicije ZBCG (NSD, DNP, SNP, UCG, RP) i amandman poslanika PzP-a Nebojše Medojevića, i da se u njega uvrste sredstva za majke tri plus; da se uradi zakon da sve majke budu obuhvaćene njim, a da se majkama koje su ostvarile stečeno pravo no zakonu iz 2015. godine konačno vrate njihova neustavno oduzeta stečena prava”, navodi se u pismu.

Savković dodatno ističe da su majke strpljive.

“Ako čekaju djeca za dječje dodatke do 1. oktobra, čekaćemo i mi… Evo momenta da shvatimo da se ljudi drže za riječ”, zaključila je Savković.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije