Connect with us

Kultura

FILMSKI CENTAR: Promocija Crne Gore kao filmske destinacije

Published

on

Filmski centar Crne Gore predstavlja web platformu pod nazivom Film in Montenegro, realizovanu u okviru međunarodnog INTERREG IPA projekta CIRCE – „Zajedničke inicijative za promociju kinematografije između Italije, Albanije i Crne Gore“.

Web platforma je razvijana tokom prethodne godine, u sklopu projekta CIRCE, po ugledu na najbolje prakse partnera u projektu, ali i nove tendencije u ovoj rastućoj kinematografskoj oblasti.

Film in Montenegro zvanični je program Filmskog centra Crne Gore usmjeren na podsticanje stranih filmskih i TV produkcija da otkriju Crnu Goru kao novu filmsku destinaciju, piše na sajtu Filmskog centra.

Web platforma www.filminmontenegro.me obuhvata širok prikaz raznovrsnih filmskih lokacija, uz set pogodnosti za snimanje u Crnoj Gori, kontakte, pregled svjetski poznatih filmskih i TV produkcija snimljenih na crnogorskim lokacijama, kao i mnoge servisne informacije.

Posebno ističe podsticajne mjere u okviru kojih inostrani producenti imaju pravo na povraćaj dijela sredstava utrošenih u Crnoj Gori za proizvodnju kinematografskog djela, u iznosu od 25% ukupnih troškova proizvodnje. Pravo na povraćaj dijela utrošenih sredstava može steći producent za proizvodnju igranih, animiranih i dokumentarnih filmova, televizijskih filmova i televizijskih serija, koji se u cjelosti ili djelimično proizvode u Crnoj Gori i koji su namijenjeni javnom prikazivanju.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije