Connect with us

Kultura

IZDANJE UDRUŽENJA PRAVNIKA: Objavljena četvorotomna knjiga “Knjaz Nikola i Valtazar Bogišić’’

Published

on

Iz UPCG su kazali da je ovo izdanje najveći izdavački poduhvat za skoro 90 godina postojanja najstarije strukovne asocijacije crnogorskih pravnika. Promocija knjige održaće se 28. decembra na Pravnom fakultetu UCG

Udruženje pravnika Crne Gore (UPCG) objavilo je, povodom 180 godina od rođenja kralja Nikole i sto godina od njegove smrti, četvorotomnu knjigu akademika Zorana Rašovića “Knjaz Nikola i Valtazar Bogišić’’.

Četiri knjige sistematizovane u 22 podcjeline sadrže ukupno više od 2.600 stranica i glavni dio materijala za knjigu uzet iz arhiva u Crnoj Gori i arhiva u inostranstvu.

“Četvorotomno izdanje ‘Knjaz Nikola i Valtazar Bogišić’ sadrži više stotina neobjavljenih dokumenata od posebnog značaja za Crnu Goru i veliki broj nepoznatih detalja iz života, velikana tog vremena, knjaza/kralja Nikole i Valtazara Bogišića i njihove saradnje koja je trajala skoro četvrt vijeka”, saopšteno je iz UPCG.

Autor Zoran P. Rašović je akademik CANU, redovni profesor Pravnog fakulteta Univeziteta Crne Gore, predsjednnik Senata Udruženja pravnika Crne Gore i dobitnik najvećeg priznanja Udruženja pravnika – nagrade „Akademik Mijat Šuković“, koje Udruženje svakih pet godina dodjeljuje za posebna dostignuća u pravnoj nauci i stvaralaštvu.

Iz UPCG su kazali da je ovo izdanje najveći izdavački poduhvat Udruženja pravnika za skoro 90 godina postojanja najstarije strukovne asocijacije crnogorskih pravnika.

Promocija knjige održaće se u utorak, 28. decembra u 11 sati na Pravnom fakultetu UCG.

Na promociji će govoriti dekanica Pravnog fakulteta prof. dr Aneta Spaić, predsjednik Udruženja pravnika Crne Gore prof. dr Branislav Radulović, predsjednik CANU akademik Dragan Vukčević, redovni član CANU akademik Šerbo Rastoder i autor.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije