Connect with us

Kultura

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA: Moj grad u doba korone

Published

on

Dokumentarna izložba fotografija “Moj grad u doba korone” crnogorskog fotografa Dalibora Ševaljevića biće otvorena u petak, 5. marta, u izložbenom holu KIC-a  “Budo Tomović”u 17 sati.

Riječ je o vjerodostojnom prikazu grada Tivta u prvom talasu korona virusa. Autor je ovo važno svjedočanstvo vremena pretvorio u informaciju koja će biti dostupna svim narednim generacijama. Ovo je Daliborova šesta samostalna izložba fotografija.

Dalibor Ševaljević je rođen 1982. godine. U martu 2006. završio je mentorski kurs fotografije kod profesora Lazara Pejovića i fotografa Duška Miljanića koji je organizovao Foto kino i video klub Podgorica. Iste godine jedan Daliborov rad je ušao u selekciju Prvog međunarodnog salona fotografije u Podgorici jun/jul 2006, a zatim je uslijedila izložba crnogorskog pejzaža na Ivanovim Koritima gdje je izlagao sa poznatim crnogorskim fotografima.

Daliborova prva samostalna izložba je bila u rodnom gradu Tivtu 2007. godine. Izložba je bila tematskog tipa sa 16 fotografija iz seta modnih fotografija nastalih 2006-2007. godine. Nakon toga je izlagao grupno u Crnoj Gori i svijetu na brojnim izložbama. Do sada je izlagao na preko 70 grupnih izložbi u regionu i Evropi. Dobitnik je više nagrada i priznanja.

Izložba je otvorena do 19. marta.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije